Pričanje o težini i kilogramima je nepoželjno u društvu

| Beauty |

Žene su "opsjednute" svojim izgledom, htjele to priznati ili ne. Svaka se trudi da izgleda najbolje što može te do tog cilja dolaze na razne načine - dijete, tjelovježba, zdrava prehrana... I uprkos svemu, mnoge nikada nisu zadovoljne time kako izgledaju te neprestano pričaju o svom tijelu, odnosno težini. Takve žene su daleko od onih najomiljenijih u društvu.

Psihologinja Alexandra Corning, s Instituta Notre Dame u Montrealu, koji pomaže osobama koje pate od poremećaja u prehrani, provela je istraživanje kako bi otkrila koliko se žene "povezuju" na osnovu izgleda i razgovora o težini, tijelu, dijetama itd. Najmanje simpatičnim ocijenjene su žene koje stalno pokreću razgovore o težini i žale se na svoje tijelo, bilo da su pretile ili premršave. S druge strane, najomiljenije u društvu su "bucmaste" žene koje prihvaćaju šalu na svoj račun te se bez problema šale sa svojom težinom.

Corning je istaknula da, iako je razgovor o težini dio gotovo svakodnevnih razgovora, uopće nije bezazlen. "Takvi razgovori mogu kod žena potaknuti još veće nezadovoljstvo vlastitim tijelom, a to dalje vodi ka rigoroznim odlukama koje na kraju dovode do poremećaja u prehrani", rekla je psihologinja.