Prekrijte sve nepravilnosti na licu uz 4 jednostavna trika

| Beauty |

Instagram / @vivaluxuryblog

Još uvijek mislite da je skrivanje prištića i tamnih krugova ispod očiju gotovo nemoguća misija? Sve što trebate je malo hidratacije, korektor i pravilan aplikator za puder u tonu koji odgovara vašoj koži. Da, tako je jednostavno!

Prištići, mrlje, ožiljci i miteseri... Kada se pogledamo u ogledalu uvijek pronađemo i naletimo na jednu (najčešće više) nesavršenosti na našem licu. Što napraviti ako vas tu večer čeka važan događaj? Umjesto da očajavate, jednostavno prikrijte svaku nepravilnost uz ove jednostavne trikove.

Čišćenje lica
Sve uvijek započinje s čišćenjem. Čišćenje lica i dobra hidratacija početna su točka u lijepoj i zdravoj koži. Provođenje svakodnevne rutine čišćenja lica pomoći će u očuvanju i jačanju kože. Važno je ne biti agresivan prema licu. Ako imate masnu kožu koristite gelove, ali ako vam je koža suha izaberite mlijeko za čišćenje ili pjenicu. Prije nanošenja šminke važno je kožu dobro pripremiti. Čišćenjem ćete ukloniti svu prljavštinu i višak odumrle kože, a hidratantna krema pripremit će kožu za nanošenje pudera.

Instagram / @nicolebernardes

Puder je ključ svega
Recite ne tamnim ili svijetlim područjima koja nastaju zbog lošeg odabira nijanse pudera koji ne odgovara našem prirodnom tenu. Ovo je najčešća pogreška koju gotovo svi rade. Osim nijanse važno je pripaziti i na teksturu pudera. Nisu sve teksture univerzalne i namijenjene svim tipovima kože. Ako imate masnu kožu, posegnite za lakšim puderom. Kremasti i gušći puderi namijenjeni su suhoj koži, jer joj pružaju potrebu hidrataciju, dok će se na masnoj koži jednostavno raspasti u roku od par sati. Puder nanosite postepeno te ga nadograđujte ako je potrebno kako bi izbjegli njegovo nagomilavanje u svakoj rupici ili bori.

Osvijetlite svoje oči
Kako bi izgledati svježe te odvratili pažnju s nepravilnosti, važno je nanijeti korektor ispod očiju. Osim što će prekriti tamne krugove i svaki znak neispavanosti ili umora, osvijetlit će cijelo lice. Korektor uvijek mora biti za nijansu svjetliji od boje pudera. Ipak, pripazite da ne izaberete pre svjetlu nijansu koja će vam dati panda oči. Korektor je važno fiksirati s puderom u prahu odmah nakon nanošenja, kako ne bi naglasio borice oko očiju.

Instagram / @janicejoostemaa

Odaberite odgovarajuće tonove
Iako o ovome ne razmišljamo često, važno je znati koje boje služe za skrivanje različitih vrsta nesavršenosti. Zelena, na primjer, neutralizira mrlje i ožiljke, žuta prekriva tamne krugove i vene ispod očiju, a smeđa vam je neophodna za postizanje osunčanog tena. Uzmite malo vremena i igrajte se sa šminkom dok ne otkrijete idealnu kombinaciju za vas.