Predstavljen novi YSL miris - Libre

| Beauty |

Sinoć je neo-renesansna palača u samom srcu Zagreba, Muzej Mimara, odisala luksuzom i mirisnim potpisom Yves Saint Laurenta. Moć, nezavisnost i sloboda oduvijek su bili upisani u DNK Yves Saint Laurenta, a sada je predstavljen i miris koji utjelovljuje iskonsku viziju branda, LIBRE. 

Sam dizajner je rekao: " Svjestan sam da sam modu doveo u novo stoljeće i da sam ženama omogućio pristup jednom svijetu slobode, koji im je dotad bio nedostupan ". To je sloboda za izgraditi sebe, izražavati svoju osobnost, eksperimentirati i mijenjati se.

YSL Libre

Novi, seksi cool cvjetni miris djelo je dvoje vrhunskih tvoraca parfema koji su pronašli savršenu verziju nakon 7 godina i preko 1.500 varijacija - Libre predstavlja slobodnu interpretaciju aromatičnog fougèrea, klasičnog stila muških mirisa s lavandom. Provokativna odluka Anne Flipo bila je taj stil rodno zaokrenuti u ženski miris, baš kao što je Yves Saint Laurent smokingu odlučio dati ženski kroj. Dok se ona koncentrirala na muško-ženski akord, Carlos Benaim je donio raskoš i senzualnost parfemu uz pomoć akorda cvjetova naranče. 

Sinoć  je prostor Muzeja Mimare i Café Gymnasiuma bio ispunjen sa gotovo 300 uzvanika koji su među prvima imali prilike otkriti igru kontrasta muško-ženskog akorda i doživjeti viziju slobode koja je snažno i jedinstveno opredjeljenje koje YSL posjeduje.

Libre - jer na francuskom nema moćnije riječi kojom danas sebe možete definirati. Za žene današnjice sloboda je ultimativni luksuz. Nakon godina borbe za emancipaciju i uspjeh, sloboda je postala stanje uma. Način vođenja igre prema vlastitim pravilima. Zato što žene ostaju vjerne sebi. Bez kompromisa. Bez proturječnosti. Ovisnice o luksuzu i povezane s prirodom. Ultrakul i vruće do usijanja, vođene svojom unutarnjom vatrom, dok njihov plamen gori punom snagom... A vi vičete, ako vam je do toga. Odmarate se kada želite.

YSL Libre

Danas, sloboda dobiva svoj iskonski miris. Novi, seksi kul cvjetni miris. Narastao između Francuske i Maroka. Osmišljen između Pariza i New Yorka. Negdje na granici između muževnosti i ženstvenosti... Pred nama je najuzbudljiviji proizvod godine.

To je visokomodni preokret klasičnog muževnog stila, Libre, izrađen od materijala vrhunske kvalitete u čast Yvesu Saint Laurentu. U ovoj paleti napravljenoj po mjeri nalaze se ključni prirodni sastojci parfema, dekonstruirani i potom rekonstruirani kroz modernu tehnologiju, radi oslobađanja gole esencije svake note.

YSL Libre

SRCE RASKOŠNE LAVANDE Francuska

Raskošna lavanda novi je kultivar razvijen zbog njegova mirisa i otpornosti na štetočine, a raste u nižim planinskim predjelima Provanse. Raskošna lavanda Yves Saint Laurenta iz održivog je uzgoja i predstavlja dio programa kojemu je za cilj promovirati povratak nasada lavande u Francuskoj.

Rukom ubrano cvijeće prvo se destilira parom, čime se dobiva 100 % prirodno esencijalno ulje. Ulje se zatim frakcionira uz CO2, procesom koji dopušta kreatorima parfema da eliminiraju manje poželjne, muževnije slojeve kako bi se izvukle zaista samo najljepše frakcije. Srce raskošne lavande dostojno dive, svježiji i cvjetniji odraz njezine esencije, posebno je rezerviran za ovu modnu kuću.

Učinkovita dijeta koja traje samo nekoliko dana

SRCE LAVANDINA Francuska

Lavandin, hibrid dviju divljih lavandi, još se od antičkog Rima koristi za miris odjeće (odakle i engleska riječ za veš, „laundry”) i dosta se dugo povezivao s pojmom čistoće. Danas predstavlja jedan od najvećih parfemskih nasada u Francuskoj. Kvaliteta koja ulazi u Libredobiva se iz održivih uzgoja, s ciljem da se poboljšaju primanja poljoprivrednika osiguravanjem poštene cijene i garantiranjem stabilnih cijena u dugoročnom smislu.

Za ovaj se parfem koristi samo svježe ubrano ocvijeće. Kako bi se očuvala vibrantna svježina, cvijeće se destilira na pari i zatim dekonstruira molekularnom destilacijom te ponovo aranžira u „srce”. Ova posebna kvaliteta do koje dolazimo posebno je rezervirana za Yves Saint Laurent. 

YSL Libre

ČISTI JUNGLE ESSENCE™ S BURBON-VANILIJOM Madagaskar

Cvijet vanilije koji oprašujemo rukom na dan cvjetanja daje nam zelene plodove koje je potrebno ubrati kada sazriju i sušiti šest mjeseci kako bi se razvila njihova aroma. Vanilija Yves Saint Laurenta dolazi iz održivog uzgoja iz Madagaskara koji se održava programom u zajednici, uz vrhunska sredstva uložena u najbolje kvalitete, dozvoljavajući povećanje od 25 % u prihodima uzgajivača.

Vrhunski ekstrakt, stvoren samo za našu kuću, dobiva se korištenjem najmodernije tehnologije izvlačenja esencije, Jungle Essence™, koji zahvaća punu, bogatu aromu ploda. Ovaj moćni ekstrakt nježne teksture zahvaća jedinstveni svježi učinak sazrelih mahuna vanilije uz balzamične tonove. 

YSL Libre

SRCE ČISTOG CVIJETA NARANČE Maroko

Ovaj jedinstveni cvijet naranče, uzgojen u regijama Rabat-Salé-Kenitre u Maroku i ubran ženskim rukama, kreirao je majstor kreator parfema Carlos Benaïm kombinirajući najzamamnije i najintenzivnije frakcije njegove čiste esencije. „Koncentrat cvijeta, bujan do granice tjelesnosti”, opisuje njegova kreativna partnerica za Libre, Anne Flipo.

Novi miris za žene, Libre, dostupan je ekskluzivno u parfumerijama Mueller od ponedjeljka, 30.9. – 20.10.