Prednosti krutih šampona za pranje kose

| Beauty |

Instagram / @handmadeorganics

Kruti šamponi za kosu na putu su da postanu osnovni dio svake beauty rutine, zbog velikih prednosti naspram uobičajenih tekućih šampona koje svi koristimo

Internet je postao glavni izvor informacija i mjesto na kojem saznajemo o proizvodima koji su odavno među nama, ali nismo shvatili njihovu kvalitetu, udobnost ili izvanredne karakteristike, sve dok netko od utjecajnih blogera ne uvrsti baš taj proizvod na svoj dnevni red. U moru proizvoda i savjeta često se nađu i pravi lažnjaci, no zato smo mi tu za vas. Dobri i kvalitetni proizvodi zaslužuju spomen, a jedan od njih je i kruti šampon za kosu.

Kruti šampon za kosu trenutno se nalazi u poziciji svojih 5 minuta slave na društvenim mrežama. No, znate li u ovom trenutku što je ovaj proizvod i zašto ga svi spominju?

Lush, 55 grama - 79,00kn

Kruti šampon je zapravo sapun. Sapun poput onih koje koristimo cijeli život i s kojim peremo ruke, ali specijalno napravljen za našu kosu. Jednostavno i praktično rješenje, a koriti ga se tako da sapun prvo utrljate u ruke dok se ne stvori pjena, koju zatim umasiravate na vlasište. Sapun možete nanijeti i izravno na kosu, tako da ga utrljate u smjeru rasta kose i zatim masažom mokrim rukama stvorite pjenu.

Mala od lavande, 100 grama - 45,00 kn

Ova vrsta šampona još uvijek prolazi nedovoljno zapaženo, a tome pridonosi činijica da tek nekolicine tvrtki ima dozvolu za njihovu masovnu proizvodnju. Kruti šamponi su bez konzervansa i doprinose manjoj količini otpada na planetu, jer ne sadrže omot, odnosno plastične bočice. Oni su također fantastična alternativa za putovanja, jer nisu tekućine, a traju između 80 do 100 pranja.

Tinktura, 60 grama - 39,00 kn