Predimenzionirana kosa 80-ih se vraća

| Beauty |

Napunite svoje kozmetičke police laku za kosu jer predimenzionirana kosa 80-ih se vraća.

Modne piste New York Fashion Weeka ove godine označene su povratkom u 80-e. SS20, kosa bit će puna zabavnih boja, ali i volumena.

Retroživljavanje započelo je revijom Jeremyja Scotta, gdje su modeli među kojima su bili Stella Maxwell i Lily Aldridge formirali Scottov 'imaginarni intergalaktički rock bend' u raznobojnim, punk-esque perikama. U rasponu od kričavo zelene do zasljepljujuće žuto, stilovi su bili uradak maestralnog frizera, Eugena Souleiman-a, a nadahnuo ih je Jem And The Holograms , crtani film iz 80-ih godina o glazbenom producentu s badass, punk alter egom.

Souleiman se oslanjao na ručno izrađene i izrezane neonske perike kako bi stvorio neobičan izgled, koji je zrcalio svemirske nošnje dizajnirane od  strane Scotta. Možda ovo nije izgled koji biste replicirali za svoju svakodnevicu, ali nabavite dodatne rezerve jakog laka za kosu i neku privremenu boju za kosu kako bi barem za jedan izlazak replicirali ovaj divlji look u smirenijem izdanju.

Instagram/@itsjeremyscott

Na drugom kraju spektra osamdesetih, Toryju Burchu kosu svojih modela uredila je u stilu dama gdje je ženstvenost bila u prvom planu. Burchina kolekcija održavala je rani stil odijevanja pokojne princeze Diane, a kosa je bila u polu punđama i laganim valovima ukrašenim raznim ukosnicama i obručima u bojama.

Instagram/@toryburch

Još jedan od dizajnera koji je kosu svojih modela oblikovao u stilu 80-it bio je Tom Ford, gdje su frizure bile nadahnute punkom. Fordova kolekcija dijelom je odala počast Luci Bessonu iz filma Podzemne željeznice iz 1985., a kosa je bila prvo što je dizajner primijetio u filmu.

Ako sve to nije dovoljan dokaz da se 80-te vraćaju u modu, napomenut ćemo da su skoro sve kolekcije bile prepune kričavih odjevnih komada te da je boja istaknuta kao stanje uma New York Fashion Weeka.

Instagram/@tomford