Pravilnom prehranom do savršeno preplanulog tena

| Beauty |

Mrkva

Ljeto je stiglo i moramo pripremiti našu kožu kako bi smo imali savršeno preplanuli ten. Pored krema koje nam služe tako da zaštite našu kožu od sunca i daju nam blistavi ten jako je bitno koje namirnice uzimamo u toplim ljetnim danima. Saznajte koje namirnice vam pomažu da na najlakši način dobijete preplanuli ten.

Mrkva
Mrkva

Već i ptice na grani znaju da je samo zdrava koža lijepa koža, a neke od ovih namirnica zaista mogu pospješiti vaše dobivanje idealne nijanse. Na prvom mjestu je mrkva jer sadrži najveću količinu beta karotena, vitamina koji izaziva proizvodnju melatonina u koži.

Kupus
Kupus

Ljubičasti kupus je na drugom mjestu na listi, zatim cikorija, dinja, rajčice, marelice, lubenica, jagode i trešnje koje su također bogate beta karotenom koji u sebi sadrže anti-oksidant i pomaže koži u proizvodnji melatonina. 

Trešnje
Trešnje

Beta karoten se uglavnom može naći u voću i povrću koje je narančaste i crvene boje. 

Selenij i vitamin E štite kožu od bora: oni se nalaze u jajima, kukuruzu, rajčici, avokadu i bijelim sirevima. 

Riba
Riba

 Riba, bademi i lješnjak sadrže omega-3 masne kiseline i od presudnog su značaja za spriječavanje starenja kože. Namirnice treba konzumirati sirove ili skuhane na pari, a preporučuju se u kombinaciji s ekstra djevičanskim maslinovim uljem, koje pomaže u apsorbiranju beta-karotena.

Lješnjaci
Lješnjaci

Crveno meso, škampi i plava riba (tuna, sabljarka, skuša) pomažu pri liječenju opekotine od sunca jer sadrže vitamin PP, a žitarice (poput slanutka) pomažu da se koža hrani i štite je od vanjskih utjecaja. Iako je vitamin C zdrav, sve voće bogato citrusima usporava dobivanje preplanulog tena. Također, izbegavajte jesti hranu koja sadrži dosta soli.

Meso
Meso