Pravilan redoslijed nanošenja skincare proizvoda

| Beauty |

 Došli smo u godine kada je naša skincare rutina ipak nešto kompleksnija od pranja i (po potrebi) hidratizacije lica. No i dalje nismo u potpunosti sigurni kada treba nanijeti serum, a kada kremu. A tek SPF? Malo smo istražili i stvorili jednostavan vodič koji će vas korak-po-korak voditi kroz jutarnju i večernju rutinu.  

UJUTRO

Korak br. 1: Čišćenje lica. Ako imate masniju kožu birajte nježan čistač, dok je većini ljudi normalne i mješovite kože dovoljno i umivanje vodom. 

Korak br. 2: Toniranje. Ove formule se koriste za rebalans pH levela kože koji joj je potreban nakon čišćenja. 

Korak br. 3: Serum. Lagani su, ali puni koncentrata i aktivnih sastojaka. Birajte one prilagođene svojem tipu kože. 

Korak br. 4: Hidratacija. Iako biste tehnički i mogli preskočiti neki od prethodnih koraka, ovaj je obavezan! Birajte hidratantnu kremu sa SPF faktorom koja će njegovati i štititi kožu u isto vrijeme. 

NAVEČER

Korak br. 1: Skinite šminku, zatim očistite kožu. Onim danima kada nosite šminku, koristite ulje za skidanje šminke ili micelarnu otopinu prije nego krenete prati lice. Možda vam se čini kao korak viška, ali napravit će veliku razliku u održavanju vaše kože čistom. 

Korak br. 2: Piling (1-2 puta tjedno). Uklanjanje mrtvih stanica s kože ključno je za zdravu i sjajnu kožu. Birajte proizvod koji vam se najviše sviđa, a onim danima kada koristite piling, slobodno možete krenuti s njime odmah nakon skidanja šminke (tako da ne čistite kožu tri puta i ne iritirate ju bez potrebe). 

Korak br. 3: Tonirajte. Sada kada vam je lice u potpunosti čisto, vrijeme je da joj vratite vlagu i uravnotežite pH vrijednost. 

Korak br. 4: Maska za lice (1-2 puta tjedno). Predlažemo da nakon pilinga nahranite kožu maskom po izboru. Tako će sastojci još bolje i dublje prodrijeti u kožu te ostaviti bolje rezultate. 

Korak br. 5: Serum. Nanesite serum na cijelo lice i vrat.

Korak br. 6: Hidratacija. Dovršite njegu s hidratantnom noćnom kremom po izboru. 

Korak br. 7: Krema za oči. Mala količina kreme na području ispod očiju uspješno će se boriti protiv znakova umora i starenja na ovom delikatnom području.