Povijesni beauty trikovi koji su i dalje djelotvorni

| Beauty |

Instagram/@chrisellelim

U današnje vrijeme preplavljeni smo beauty savjetima koji dolaze sa svih strane.

Neke od njih priznajemo kao validne dok druge, iz dana u dan, odbacujemo.

Ako pogledamo povijest i kako se razvijala beauty rutina žena, možemo uočiti kako se neki beauty trikovi koriste i dan danas.

Kleopatra se smatra jednom od najljepših žena svih vremena, a njezini beauty rituali, stari više od 2000 godina, pomno su istraženi i proglašeni korisnima.

Naime, u doba Kleopatre nije postojala razvijena kozmetička industrija, već su svi „proizvodi“ bili pripremljeni od prirodnih sastojaka biljnog ili životinjskog porijekla.

U nastavku pronađite 3 Kleopatrina beauty trika koja biste i vi trebali uklopiti u svoju rutinu.

Egipatska depilacija

U većini kozmetičkih salona možete zakazati tretman egipatske depilacije, koji će na manje bolan način ukloniti neželjene dlačice.

Glavni je sastojak ove metode jest šećerna pasta, koja ima dodatne pogodnosti poput činjenice da praktički u potpunosti sprječava nastanak uraslih dlačica te da odgovara svim tipovima kože i da zbog svojih potpuno prirodnih sastojaka čuva zdravlje kože.

Med i mlijeko

Vjeruje se da je Kleopatra svoju glatku i njegovanu kožu dugovala hranjivim kupkama od magarećeg mlijeka i meda.

Upravo zato brojni proizvodi koje danas možemo pronaći u trgovinama u svome sastavu sadrže mliječnu kiselinu.

Ako želite iskoristiti ovaj trik u DIY spa tretmanu, u svoju kupku dodajte pola litre mlijeka životinjskog porijekla i 5 velikih žlica meda.

Slo iz mrtvog mora

Mrtvo more smatra se najvećim prirodnim spa centrom na svijetu te se kupanje u njemu, zbog izrazito visoke količine ljekovite soli, preporučuje ljudima s kožnim bolestima i problemima vezanim za kožu.

Ako vam Jordan ili Izrael nisu u blizini, pokušajte s nekim od brojnih kozmetičkih proizvoda na bazi ove soli.