Potpuna jesenska obnova kose

| Beauty |

Kosa odražava svaku promjenu koja se događa u našim tijelima ili u okolišu u kojem se nalazimo

Svatko od nas želi prirodno imati lijepu i zdravu kosu. No ljeti kosa obično iskusi puno stresnih trenutaka - što zbog sunca, mora, soli ili pak klora. Iz tih je razloga u jesen kosi potrebna temeljita obnova. Izuzetno je važno da se radi o dubinskoj obnovi za koju će vam trebati više vremena, no koja će rezultirati kosom o kakvoj ste sanjali (ili imali prije ljeta). Ne zaboravite da je veoma važna i priprema kose na zimu i hladnije dane kada je sklonija pucanju i isušivanju gotovo kao i ljeti.
 
Poznan stilist Asgari Saboo savjetuje žene diljem svijeta kako se brinuti za kosu u različitim godišnjim dobima pa smo vam izdvojili vruće savjete o tome kako u potpunosti obnoviti strukturu kose te ju pripremiti za hladnije dane.

Kvalitetan regenerator

Ljeto je vrijeme kada stručnjaci savjetuju korištenje nježnijih šampona i regeneratora za kosu. To u jesen više nije valjan savjet. U jesen se preporuča koristiti kvalitetan regenerator za kosu koji će prodrijeti u jezgru kose i nahraniti ju. Odaberite teži, hranjiv balzam koji je pogodan za vaš tip kose.

Oštećeni vrhovi moraju se ošišati

Imate ispucale vrhove,ali koristite preparate za njegu kose? Naravno da možete, ali vam efekt neće biti zamijećen. Ošišajte vrhove te zatim odradite odgovarajući tretman hranjivim uljima. To će omogućiti vašoj kosi da ojača.

Obavezna zaštita kose prije toplinske obrade

Važno je kosu zaštiti od toplinske obrade. Imajte na umu da je bolje koristiti preparate koji štite iako vam se možda čine da maste i otežavaju kosu.

Pripazite na vunu i grube jakne

Počinjemo nositi topliju odjeću i kape. Imajte na umu da kape i šešire nosite samo povremeno, jer vam oni nevjerojatno jako oštećuju kosu.

Mi vas potičemo da posjetite frizera u jesen i ne zaboravite koristiti masku za kosu jednom tjedno te koristite mekanu gumicu za kosu.