Posvijetlite podočnjake uz revolucionarnu Lancomovu formulu

| Beauty |

U današnjem svijetu kada je nošenje maske postalo neizbježan dio naše svakodnevne rutine, kao vidljivi dio lica, naše oči dolaze do posebnog izražaja. Dio lica koji iskazuje našu snagu i emocije, također je nježan i osjetljiv. Kad je Lancôme predstavio Advanced Génifique serum 2019. godine, započeo je novu eru učinkovite njege kože uključujući znanost o mikrobiomu. Lansiranjem nove formule Advanced Génifique kreme za područje oko očiju, koja je rezultat više od 60 istraživanja, Lancôme ponovo pomiče granice.

Nošenje maske, radi trenja ili pritiska, može stvoriti osjećaj nelagode na koži. Zrak ispod maske je topliji i vlažniji te stvara kondenzaciju koja se diže prema konturi oka. Ovi uvjeti mogu utjecati na funkciju kožne barijere i uzrokovati disbalans mikrobioma kože na konturama oko očiju. 

Uvijek korak ispred, Lancômeova istraživanja pokazuju da koža oko kontura očiju ima specifičan mikrobiom. Nova Advanced Génifique krema obogaćena je jedinstvenim kompleksom od 7 prebiotičkih i probiotičkih frakcija odabranih zbog njihovog komplementarnog djelovanja na mikrobiom kože i njegovu okolinu u kombinaciji s hijaluronskom kiselinom, derivatom vitamina C (vitamin CG) i mješavinom aktivnih sastojaka posebno učinkovitih na području kontura očiju.

Ova njegujuća krema za mladoliki izgled kože i posvjetljivanje tamnih kolutova kreirana je sa znanošću mikrobioma, kako bi djelovala na specifične potrebe ovog područja: ojačala krhku barijeru kože oko očiju, zaštitila kožu od onečišćenja i posvijetlila tamne krugove.

Koristeći znanost o mikrobiomu, Lancôme laboratoriji razvili su novu formulu Advanced Génifique kreme za područje oko očiju. Uz kontinuiranu upotrebu, kontura oka se brže oporavlja od vanjskih utjecaja i trenutno postaje zaglađenija i blistavija s manje primjetnim finim linijama. Nakon samo jednog pakiranja, vidljivost tamnih krugova je smanjena, a oči izgledaju revitalizirano i s mladolikom blistavošću.

Koža oko očiju u prosjeku je 3x tanja od kože lica. Pod velikim je naporom radi aktivnosti 22 mišića i činjenice da trepćemo oko 10.000 puta dnevno. Slabije zaštitne funkcije, zbog niže proizvodnje lipida, kontura oka je krhko područje kojem treba posebna njega.

Područje oko očiju sklono je dehidrataciji, stari brže i ranije. Znakovi starenja poput finih linija, a kasnije i bora, pojavljuju se prvo na konturi oka, počevši već od dvadesetih godina (za neke od nas). Kao rezultat, promjene na konturi oka čine naše lice vidljivo starijim; djelujemo umornije, a koža gubi blistavi i mladoliki izgled.

Najočitiji uzrok podočnjaka je nedostatak sna, ali stvarni uzrok podočnjaka je daleko složeniji:

Nepravilnosti u volumenu: kako starimo koža postaje tanja i nedostaje joj čvrstoće i elastičnosti. Može se pojaviti spuštanje donjih kapaka. Nepravilnosti u volumenu mogu stvoriti efekt sjena.

Vidljivost krvnih žila: koža donjeg kapka vrlo je tanka, a time se povećava vidljivost krvnih žila koje mogu obilježiti područje neželjenom ljubičastom bojom.

Naglašena pigmentacija: izlaganje UV svjetlu, trudnoća i genetska predispozicija također mogu dovesti do tamnih mrlja oko očiju.

Mi smo fizički i funkcionalni ekosustav koji se sastoji od oko 50% ljudskih stanica i 50% bakterija. Unutar toga, naš mikrobiom je blagotvoran, živi ekosustav mikroorganizama koji su sastavni dio površine naše kože. 

Ravnoteža ovih mikroorganizama esencijalna je za zdravlje i ljepotu naše kože.

Mikrobiom kože djeluje kao važan saveznik i pridonosi 3 važne funkcije:

1.Mikrobiom je dio prve obrambene linije tijela od agresija iz okoline, a pomaže i u zaštiti i obrani kože.

2. Stalno “komunicirajući” sa stanicama kože, mikrobiom pomaže u regulaciji ključnih reakcija kože.

3. Pomaže u obnavljanju kože jačanjem i oporavkom funkcije barijere.

Poput kože na ostatku lica, mikrobiom konture oka je otporan, ali ne i nepobjediv.

Unutarnji i vanjski čimbenici kao što su lijekovi (antibakterijske kapi za oči), kontaktne leće, agresivni proizvodi za uklanjanje šminke, starenje i genetika, onečišćenje, UV svjetlost i promjena godišnjih doba mogu narušiti ravnotežu mikrobioma. Kad je neuravnotežen, mikrobiom možda neće moći u potpunosti pomoći koži očne konture da se obrani i oporavi.

Iskoristivši ovo revolucionarno istraživanje specifičnosti mikrobioma konture oka, Lancôme je formulirao novu formulu Advanced Génifique kreme za područje oko očiju: moćnu kremu za mladoliki izgled i blistaviju kožu, obogaćenu jedinstvenim kompleksom od 7 prebiotičkih i probiotičkih frakcija, odabranih zbog njihovog komplementarnog djelovanja na mikrobiom kože. S novom Advanced Génifique kremom za područje oko očiju, koža se može brže oporaviti i izgledati mlađe. Proizvod je dostupan na Douglas.hr, a uskoro i u Douglas i Müller poslovnicama po cijeni od 397,80 kn.