Pore su izazov koji stoji na putu do savršene kože lica

| Beauty |

Akne i pore najčešći su problemi koji muče žene diljem svijeta.

Nažalost, još nije otkriveno ništa dovoljno učinkovito kako bi se pora riješili jednom zauvijek, ali s pravilnim režimom njege kože lica moguće ih je privremeno smanjiti.
Velike i proširene pore najčešće su posljedica dva glavna faktora, genetika i gubitak kolagena. Geni kontroliraju jeste li predodređeni za proširene pore, također, masna koža im je sklonija. Drugi čimbenik je kolagen koji koža gubi s vremenom i godinama, koža postaje manje zategnuta,a pore, nažalost, vidljivije.

Dr. Ellen Marmur, osnivačica Marmur kozmetike tvrdi da iako se taj problem još uvijek ne može trajno riješiti, uz pravilnu njegu ipak možete privremeno smanjiti pore.
Prvi korak u pravilnoj njezi je čišćenje, azijatkinje koje su poznate po vrlo lijepom tenu i koži već su dugo pobornice takozvane double cleanse rutine. Dvostruko čišćenje lica podrazumijeva: 1. Čišćenje lica skidačem šminke na bazi ulje kako bi se otopio sav makeup, 2. Uklanjanje svih preostalih nečistoća nježnim pjenama za čišćenje kože. Najveći razlog tome je što je za lijepu kožu neophodno eliminirati sve nečistoće s lica, a i činjenica da je samo besprijekorno očišćeno lice spremno upiti sve blagodati iz proizvoda za njegu kože.
Piling koji sadrži vitamin C i salicilna kiselina ključna je u čišćenju pora, a osim toga, trake za čišćenje pora ako odaberete one za vaš tip kože mogu biti od velike pomoći.

Kada se riješite svih tih naslaga, zaostataka makeup-a i prljavštine koja začepljuje pore nastupa faza u kojoj je bitno pobrinuti se za količinu kolagena. Kao što smo već rekli, kolagen gubimo s godinama, iako nije moguće zamijeniti u potpunosti prirodni kolagen, na sreću, postoji niz proizvoda kojim ga možemo u velikoj mjeri nadomjestiti. Antiaging kreme već su usmjerene na povećanje kolagena pa su oni dobri proizvodi za povećanje kolagena, na deklaracijama među sastojcima potražite retinol koji je prema dermatolozima jedan od najboljih sastojaka koji možete podariti svojoj koži u borbi s kolagenom. UV zračenje također utječe na gubitak kolagena pa je nužno da kožu lica svaki dan zaštiti faktorom, najmanje SPF 30.