Pogreške zbog kojih vaša kosa ne izgleda zdravo ni njegovano

| Beauty |

Instagram/@jesshunt2

Bez obzira na to imale frizuru ili ne, želja svake žene je da njezina kosa izgleda zdravo i njegovano u svakom trenutku te da odiše određenom svježinom.

No, većina žena u svojoj rutini njege kose često griješi.

U nastavku vam donosimo 3 najčešće pogreške koje žene rade u svojoj beauty rutini zbog kojih kosa pati.

Prečesto perete kosu
Što se kosa učestalije pere, to se ona više masti te vam niti jedan proizvod ne može akutno pomoći. Jedino rješenje je kosu postupno odvikavati od preučestalog pranja. Optimalan broj pranja kose je dva puta tjedno i sve više od toga dugoročno nije dobro niti zdravo za vlasište.

Ispiranje kose u vrućoj vodi
Puno žena poslije napornog dana poseže za vrućim tušem, a ni ne zna da to zapravo šteti masnoj kosi. Najbolje je kosu ispirati mlakom vodom. Tako ćete je dodatno zaštititi i ujedno je učiniti sjajnijom, a površinski sloj glatkijim.

Ulja za kosu
Svi znamo da je nanošenje ulja na kosu rješenje za brojne probleme, posebice za suhe i ispucale krajeve. Izbjegavajte nanošenje ulja ako koristite peglu ili sušilo za kosu jer ćete je time samo dodatno oštetiti. Također je potrebno neko vrijeme da se ulje upije. Nemojte staviti ulje na kosu i odmah ga isprati nego pričekajte najmanje jedan sat.