Pogreške koje radimo kod brijanja nogu zimi

| Beauty |

Instagram / @stephanievanklev

Brijanje neugodnih dlačica na nogama u zimskom periodu, predstavlja pravo naprezanje za vašu kožu. Ako od glatkih nogu ne želite odustati ni zimi, važno je da znate kako to pravilno raditi.

Zima i temperature zbog kojih se smrzavamo. Nema izlaska iz kuće bez debelih traperica ili hulahupki s mnogo dena. Međutim, debela odjeća oštećuje vašu kožu. Konstantno trljanje debljih i krućih materijala po vašoj koži u kombinaciji sa suhim zrakom i zagrijavanjem kože, predstavlja veliki problem, a onda na sve to se još odlučimo i obrijati.

Instagram / @stephanievanklev

Ako prirodno ne dolazi u obzir ni zimi, donosimo vam neke od stvari na koje morate obratiti pažnju pri brijanju u zimskom periodu:

1. Omekšajte kožu prije zimske brijanja
Prije brijanja dobro namočite noge u vodi i nikako ne zaboravite pjenu ili još bolje gel za brijanje. Voda i gel omekšat će kožu vaših nogu te će spriječiti da se britvica uhvati za suhe dijelove kože te vas posjeće.

2. Brijanje u smjeru rasta dlake
Vaša koža zimi je već pod dodatnim opterećenjem i bez brijanja. Kako bi joj olakšali, a brijanje obavili na najnježniji mogući način, noge bijte u smjeru rasta dlačica.

3. Oštar i čist žilet
Oštricu držimo 'prilijepljenu' za kožu te je iznimno važno da je oštra, ali isto tako i čista kako bi što lakše klizila po nozi. Svoj žilet nemojte držati na mokro mjestu, jer će zahrđati i na njemu će se stvoriti bakterije, a to znači i upalu te iritaciju kože.

Instagram / @gillettevenusde

4. Njega nakon brijanja
Njega nije važna samo tijekom tuširanja. Koža treba vlagu, odnosno hidrataciju, kako bi se obnovila i vršila svoju prirodnu zaštitnu funkciju. Nakon brijanja obavezno nanesete losion za tijelo, a pripazite da ne koristite proizvode koji sadrže alkohol.

Zimi bi bilo dobro odustati od svakodnevnog brijanja. Naime, brijanje kože žiletom preporučuje se tek jednom u dva tjedna te bi bilo dobro razmisliti o drugim načinima uklanjanja dlačica.