Pogledajte razliku u šminkanju danas i prije 5 godina - zaista je nevjerojatna

| Beauty |

Šminka 2016. vs 2021

Šminkanje je postala umjetnost i zaista evoluira iz dana u dan. Možete li onda zamisliti koliko se šminka promijenila u pet godina. Razlike su zaista drastične.
Novi trend, pogotovo na društvenoj mreži TikTok, postao je uspoređivanje načina šminkanja u 2016 godini i načinu na koji se žene diljem svijeta šminkaju danas.
Danas je u trendu prirodan izgled dok nekada to nije bilo tako. U 2016. godini na svoje lice žene su stavljale debeli sloj pudera koji ima jaku pokrivnu moć, puno korektora, a posebno popularno je bilo konturiranje lica. Možda i najpopularnija tehnika prilikom šminkanja 2016. godine bila je tehnika koju je popularizirala Kim Kardashian, a to je baking. Oči su bile naglašene, a tuš je bio debeo i dug. Usne su bile jako prenacrtane isto kao i obrve koje su krasile pravilne linije.
Danas skoro pa ništa, što je bilo popularno u make up svijetu 2016. godine, nije in. Način šminkanja u potpunosti se promijenio. Naglasak je na prirodnoj šminki odnosno izgledu. Prozračan puder odnosno cc krema, lagane konture, fox eyes, prirodan izgled usana i bushy obrve su danas in.