Plave nijanse kose koje su hit ove sezone

| Beauty |

Instagram / @xeniaoverdose

Plava kosu uvijek je popularna, a zadnjih mjeseci 3 nijanse plave kose posebno su tražene. Ako uskoro planirate posjet frizeru, svakako razmislite o ove 3 nijanse plave boje.

Ako ste već neko vrijeme razmišljali o bojanju kose u plavu ili možda obnovi stare boje, ali ne znate za koju se nijansu odlučiti, imamo dobra vijesti za vas. Društvene mreže identificirale su 3 nijanse plave kose koje su apsolutni hit ove sezone.

Platinasto plava
Platinasta plava je jako jako plava, gotovo možemo reći bijela boja kose. Ova boja odiše skandinavskim šarmom, ipak savjetujemo da budete oprezni. Ako vam je prirodna kosa tamna, postići platinasto plavu kosu nije lak zadatak. Sigurno ne u jednom posjetu frizeru.

Također je vrijedno pažnje i promotriti boju vlastitog tena. Ako ste prilično tamni tip kože, bijel kosa izgledat će neprirodno. Isto vrijedi i za jako svjetlu boju puti, jer u kombinaciji s ovako plavom kosu možete izgledati kao duh.

Svakako mega trendy, ali nažalost ne stoji svima. Ako ste pak sretnica koja se uklapa u sve kriterije, jedino što vam možemo reći je - uživajte!

Instagram / @dallasbeauty_jamie

Medeno plava
Medeno plava kosa izgleda iznimno lijepo, posebno nakon ljeta na preplanuloj puti. Zbog svoje prirodnosti, ovo je sigurno najbolji izbor za proljeće i ljeto. Plava i topla nijansa na kojoj se zlatni tonovi presijavaju poput svile. Dobro stoji breskvastim i ružičastim tonovima kože.

Instagram / @saboskirt

Tamni pristup
Neke plavuše imaju tamnu kosu pri tjemenu jer su jednostavno zaboravile otiči kod frizera, ipak neke upravo to i žele. Nekadašnji izrast, sada je tamo ostavljen namjerno. Naravno, nije riječ o normalnom izrastu već o tehnici zvanoj balayage s pomno napravljenim prijelazom između svijetle i tamne kose. Prednost ove tehnike je da ćete morate rjeđe u posjetu frizeru, ali isto tako ako želite izrasti vašu prirodnu boju kose, to bez problema možete učiniti. 

Instagram / @mikutas