Piling zbog kojeg će se kosa manje mastiti

| Beauty |

Piling za kosu na bazi kave

Postoje dva tipa kose one masne i suhe. Žene odnosno muškarci čije se vlasište manje masti primorani su svoju kosu prati češće nego ostali. No svi smo svjesni kako nije zdravo niti dobro, za kosu, prati je vrlo često, a poglavito ne svakodnevno.
Stručnjaci kažu kako je, kosu, idealno prati svaka tri dana odnosno dva puta u tjednu. Puno stvari može utjecati na zamašćivanje vlasišta. Tako je, na primjer, vrlo bitno da kosu ne dirate prečesto i da vam ruke nisu u kosi cijelo vrijeme.
Budući da se beauty svijet u 2020. godini okrenuo prirodnome taj trend se nastavio i u 2021. godini. Ono na što se stavlja fokus, u beauty rutini, jesu sastojci za koje je poželjno da su prirodnog podrijetla.

Piling za kosu na bazi kave

Na tržištu se nude mnogi proizvodi za njegu kose no mnogi od njih sadrže štetne sastojke koji čak mogu i ubrzati proces zamašćivanja kose. Osim redovitog pranja, piling je taj koji vam može pomoći u problemu prebrzog zamašćivanja vlasišta.
Kućni piling za kosu, na bazi kave, vrlo je jednostavno napraviti, a sastojci koji su vam potrebni za piling već imate u svojoj kući. Sastojci koji su vam potrebni:
-kava
-šampon za kosu
-voda
Prvi korak u pripremi pilinga jest da skuhate kavu na turski način. Ono što vam je potrebno je talog. Talog kave je potrebno staviti u zdjelicu i dodati mu šampon za kosu, koji inače koristite i malo vode. Sve zajedno je potrebno dobro promiješati. S dobivenom smjesom operite vlasište odnosno napravite piling, a zatim dobro isperite. Kako bi se kosa manje mastila potrebno je biti uporan i piling raditi dva puta mjesečno.