Parfem se izabire prema tipu kožu

| Beauty |

Instagram / @katrinfragrance

Ako ste u potrazi za pravim parfemom, vrijeme je da obratite pažnju na jednu presudnu stvar, a to je vaš tip kože. Činjenica je da se mirisi razvijaju drugačije na svakoj koži.

Sigurno ste primijetili da vaš omiljeni parfem na vama miriše nešto drugačije nego na vašoj prijateljici. To je zato što ona ima drugačiji sastav kože, jer u konačnici nitko nije identičan. Važnu ulogu igra i prehrana kao i lijekovi koje uzimate. Kada tražite parfem koji odgovara vašem identitetu, prije svega morate odrediti svoj tip kože.

Masna koža
Vlasnice masne kože osim što će uživati u mladolikom tenu duže od ostalih, također imaju prednost kada je riječ o parfemima. Prirodna ulja koja proizvodi tijelo daju parfemu savršenu bazu koja omogućuje da miris ostaje na koži dulje. Stručnjaci za parfeme preporučuju da se usredotočite na citruse, jer pružaju osvježenje za masne tipove kože te ostavljaju lagani, ugodan osjećaj.

Instagram / @jenny5466

Suha koža
Nažalost parfem i suha koža nisu najbolji spoj, jer miris brzo nestaje s kože. Razlog tome je što parfem na suhoj koži ne može pronaći ulja da se poveže te brzo isparava na suhoj površini kože. Lagani i vrlo svježi mirisi s ove vrste kože nestat će najbrže, stoga vam savjetujemo odabir dubljih i snažnijih nota.

Osjetljiva koža
Osjetljiva koža nije jednako osjetljiva na svim ljudima. Vrste osjetljive kože uvelike se razlikuju pa ih je gotovo nemoguće tipizirati. Neke reagiraju na određene sastojke, a neke ne. Mit je da se vlasnice osjetljive kože moraju osloniti isključivo na prirodne sastojke. Prirodni mirisi sadrže velik broj alergene te potencijalno mogu nadražiti kožu. Novi miris najbolje je isprobati na kožu u području lakta, jer je to najbrži način da vidite potencijalnu negativnu reakciju kože. Isto tako ako ne možete nositi parfem na koži, nanesite ga na odjeću ili kosu.