Trendovi u njezi kože koje biste trebali izbjeći

| Beauty |

Koje skin care trendove biste trebali izbjegavati?

U posljednje se vrijeme veliki naglasak stavlja upravo na njegu kože lica. Skin care nam je omiljeni trend u posljednjih par godina. Blistav, čisti i lijepi ten svima je imperativ zato i posvećujemo toliku pažnju skin care-u. No moramo priznati kako se sa njegom kože malo počelo i pretjerivati. Gotovo svakoga dana neki novi skin care proizvod postane hit te se, čini nam se, prevelika fama podigla oko njege kože. U nastavku smo saželi trendovi u skin care-u koje biste trebali izbjeći.

Koje skin care trendove biste trebali izbjegavati?

1. Trenutno jedan od najvećih skin care trendova je glass skin o čemu smo više pisali ovdje. No nemojte slijepo pratiti ovaj skin care trend posebice ako imate masnu kožu jer će vam lice izgledati masno, a ne sjajno.
2. Previše koraka u skin care rutini nikako nije dobro. Trebate ustanoviti što je vašoj koži potrebno i na to se koncentirati.
3. Skin care linije i proizvodi poznatih osoba. U većini slučajeva ti su proizvodi nepotrebno skupi. Problem je što plaćate ime, a ne kvalitetu samog proizvoda.
4. Imate li problema s aknama i nepravilnostima nemojte se previše oslanjati na skin care. Nađite uzrok problema te njega pokušajte riješiti.
5. Nemojte koristiti previše različitih skin care brendova. Svaki skin care brend ima svoje formule koje se u većini slučajeva ne poklapaju s formulama ostalih skin care brendova.