Ovo su proizvodi koje dermatolozi nikada ne koriste

| Beauty |

Instagram / @caraloren

Mnogi kozmetički proizvodi puni su kemikalije, a osobito ova 3 proizvoda za koja dermatolozi preporučuju da ih izbjegavate. 

Dovoljno je pogledati u kupaonski kabinetić ili policu da shvatimo kako su naša kupatila postala pravi mali kemijski laboratoriji. U načelu, proizvodi za njegu kože nisu loši, međutim potrebno ih je ispravno koristi i znati koje posljedice ostavljaju na kožu.

Ovo su proizvodi na koje dermatolozi upozoravaju i koje nikada ne bi koristili.

Proizvodi sa snažnim mirisom
Naravno da bi naša kozmetika trebala imati lijepi miris, ali isto tako, mnogi proizvodi obogaćeni su kemijski dobivenim mirisima koji štete koži. Dermatolozi upozoravaju da nikada ne koristite proizvode s dodanim mirisima, jer mogu dovesti do nadraživanja kože, kao i alergijskih reakcija.

Pogrešan odabir zaštitnog faktora
Nikada nemojte izabrati kremu za lice s faktorom zaštite od sunca manjim od 30. Obratite pažnju da proizvod pokriva UVA i UVB zračenja. Baza za zaštitu od sunca u svojem sastavu trebala bi imati mineralno podrijetlo, kao na primjer cink ili titanijev dioksid. Pripazite da baza nikada nije kemijska i ne zaboravite da je vašoj koži zaštita od sunca potrebna i preko zime. 

Grubi proizvodi za čišćenje
Peeling za lice i tijelo ne smije se koristi učestalo. Oni često isušuju kožu te vode do iritacija i oštećenja, a osobe s aknama, crvenilom i ekcemima bi ih trebali izbjegavati u potpunosti.