Ovo su najpopularnije šiške sezone

| Beauty |

Instagram/@jeannedamas

Od raznih boja do podignute kose u stilu 80-ih, sve vrste frizura dospjele su na beauty radar ove godine.

No, čini se da postoji samo jedna koje se nitko ne može zasititi – šiške.

Naime, šiške su napravile veliki povratak na modnu scenu u sezoni jesen/zima 2019., tako da je bilo samo pitanje vremena prije nego što su se široke mase prepustile ovom trendu.

Trenutno su najpopularnije francuske šiške koje su idealne za svaku djevojku koja pokušava ponovno pustiti svoje šiške ili želi isprobati ovaj trend, ali ne želi napraviti dramatičnu promjenu.

Pomislite na Brigitte Bardot s dodatkom indie Alexe Chung.

U nastavku pročitajte što su francuske šiške i što biste trebali tražiti kod svog frizera, ako želite francuske šiške.

Što su francuske šiške?

Šiške francuske djevojke su super svestran look koji se može prilagoditi radu s različitim oblicima lica, teksturama kose i izražavanjem vaše individualnosti, što ga čini idealnim za obnovu vašeg stila za novu 2020. godine.

Duljina, laganija tekstura i nešto kvadratnija linija ovakvih šiški otvaraju lice, vizualno ojačavajući i podižući jagodice dok šire oči u usporedbi s težim i okretnijim šiškama iz prethodnih sezona.

Što biste trebali tražiti kod frizera ako želite francuske šiške?

Zamolite svog frizera da razmisli o vašem obliku lica, kako bi odabrao liniju šiški koja vam najviše paše. Francuske šiške mogu biti u duljini od središta čela iznad obrve do duljine da vam sjede u očima.

Glavna razlika, u odnosu na prethodne sezone, je kvadratnija linija i puno labavija i lakša tekstura. Ako imate finiju ravnu kosu, najbolje bi bilo da se odlučite za punije šiške koje su vizualno razdvojene tehnikom rezanja dubokih točaka. Na taj način kosa ima dovoljno težine da dobro sjedi, bez pretjerane potrebe da ju sami stilizirate,

Ako je vaša kosa gušća i ima prirodnije kretanje, zatražite slojevite šiške preusmjerene prema stacionarnoj središnjoj točki ili tamo gdje vam dijelovi kose prirodno ostaju, to će vam dati kraću i teksturiranu kosu koja prirodno dobiva na težini s dužinom prema jagodicama.