Ovo su bili najpopularniji beauty zahvati 2017. godine

| Beauty |

Stigli su podatci o najpopularnijim malim zahvatima i plastičnim operacijama na koje su se žene diljem svijeta odlučile u 2017. godini.

Najpopularniji neinvazivni zahvati

1. Botox
Botox injekcije uživale su u svojoj popularnosti i protekle godine. Jednostavan i efektan zahvat (ako ne pretjerate) koji ima zavidne rezultate. Sve popularniji je postao i Baby Botox, odnosno razrjeđenija solucija Botoxa s kojom se postiže prirodniji izgled. Popularnost Botoxa doprinosi i činjenica da pomaže protiv znojenja te se ubrizgava na mjesta gdje se najviše znojite, pomaže kod migrena, ali i kod gubitka kose.
2. Fileri
Fileri su drugi najpopularniji izbor žena nakon Botoxa. Najčešći izbor je hijaluronska kiselina, kolagen i masti koji se vade iz tijela. Najkorišteniji su bili kod povećanja usna.

Najpopularnije plastične operacije

1. Korekcija kapaka
Zaglađivanje i pomlađivanje područja oko očiju najtraženija je operacija. Podizanje kapaka značajno utječe na mlađahan izgled te se žene najčešće i odlučuju za ovaj zahvat. Izvodi se pod lokalnom anestezijom, a omogućava i zatezanje donjeg dijela ispod očiju, odnosno napuhanih vrećica i opuštene kože.

2. Povećanje grudi
Želja za velikim grudima još uvijek nije nestala. Mnoge žene koje priroda nije obdarila na tom području, uzimaju stvar u svoje ruke te odlaze pod nož. Osim povećanja, sve popularnije je i podizanje spuštenih grudi.

3. Lifting vrata, lica i čela
Suvremene metode liftinga poput mini-lifta, omogućuju prirodne rezultate i gotovo nepromijenjene izraze lica. Međutim svatko tko se odluči na lifting lica mora biti svjestan potencijalnih rizika, kao i mogućnosti nezadovoljstva rezultatom koji se više nikada ne može popraviti.