Ovo ljeto pružite koži učinkovitu zaštitu i preplanuli ten

| Beauty |

Sunčanje

Melanociti su stanice koje tvore pigment kože pod nazivom melanin. Melanin apsorbira energiju te ju širi u obliku topline i hvata slobodne radikale koji nastaju ovom reakcijom. Upravo zbog toga prirodna pigmentacija (tamnjenje) predstavlja zaštitnu reakciju od UV-zraka, no ona nije jednaka kod svake kože. Neki tipovi kože lako zadobivaju opekline i ne tamne gotovo uopće, dok je kod drugih tipova kože u potpunosti obrnuto.

Dermatolozi često govore o fototipovima u rasponu od 1. stupnja (vrlo svijetla koža) do 6 (crna koža). Što je fototip svjetliji to je koži potrebna viša zaštita. Za sigurno tamnjenje te postizanje zdrave i preplanule puti potrebno je koži pružiti dovoljno vremena da razvije pigment. Postepeno izlaganje te izbjegavanje sunca između 12 i 16 sati ključni su faktori za sigurno izlaganje. Za vanjsku zaštitu potrebno je koristiti proizvod s visokim zaštitnim faktorom (30 ili 50) ovisno o fototipu kože. Izuzetno je važno znati da proizvodi za zaštitu od sunca nemaju namjeru produljiti vrijeme tamnjenja već ograničiti opasnosti od štetnih učinaka sunca kroz pametno izlaganje. Učinkovitost proizvoda se smanjuje s vremenom te je nakon svaka 2 sata i nakon kupanja potrebno ponovno nanošenje na cijelo tijelo.

Ideal Soleil Bronze hidratantni je Vichyjev sprej za optimalnu preplanulost osjetljive kože istovremeno pruža učinkovitu zaštitu i preplanuli ten. Koža je idealno zaštićena zahvaljujući patentiranom sustavu filtera MEXORYL® SX i XL, koji osigurava ne samo zaštitu od UVA zraka, već i od dugih UVA te UVB zraka. Vidljivo brže postizanje preplanulosti zahvaljujući formuli koja ne sadrži sastojke za samotamnjenje, već je obogaćena aktivatorima melanina koji omogućavaju prirodno tamnjenje kože. Inovativno pakiranje, otporno na vodu i pijesak, s inovativno osmišljenim On/Off sustavom za zatvaranje u sklopu zatvarača. Sprej se može nanositi u svim položajima, okrenutim prema gore ili prema dolje, što ga čini izuzetno praktičnim. Lagana tekstura nanosi se brzo i jednostavno, lako se upija te kožu čini glatkom. Proizvod je primjeren za žene i muškarce te je dostupan s zaštitnim faktorom SPF 30 za visoku te SPF 50 za vrlu visoku zaštitu osjetljive kože tijela. 

Ideal Soleil Bronze