Ovo je najčešća greška koju radite u svojoj skincare rutini

| Beauty |

Instagram/@amandakhamkaew

Miješanje tekućeg highlightera u puder ili pojačavanje hidratantne kreme s nekoliko kapi ulja za lice dobro su poznat potez svim beauty zaljubljenicama.

Stvaranje različitih koktela proizvoda, u većini slučajeva, je dobra stvar, ali moguće je stvari odvesti predaleko.

Naime, postoji jedna greška koji puno žena radi kada je u pitanje krema sa SPF faktorom. Postavite li ženama pitanje da li im se sviđa neka krema za sunčanje, nekolicina žena odgovorit će potvrdno i dodati da se proizvod dobro miješa s njihovim tekućim puderom.

Svaki stručnjak za njegu kože i ljepote će vam reći da je krema za sunčanje za zaštitu lica pravilo broj jedan. Ona zaustavlja znakove starenja, uključujući mrlje, promjenu pigmentacije i pojavu sitnih bora. Ako ne koristite krema za sunčanje tijekom cijele godine, bilo u hidratantnoj kremi ili kao zaseban UV zaštitnik, u osnovi trošite novac na serume koji služe za popunjavanje bora ili ispravljanje pigmentacije jer će UV zračenje samo poništiti njihove učinke.

Ali stvar je u tome da kremu za sunčanje morate pravilno nanijeti kako biste dobili traženu zaštitu. To znači da bi ona trebala biti posljednji proizvod za njegu kože koji ste stavili na svoje lice prije nego što nanesete makeup.

Najvažnija stvar je da nikada, ali nikada, ne miješate kremu za sunčanje s drugim proizvodima. Nju bi trebali preventivno koristiti kao lijek, a miješajući ju s drugim proizvodima spriječit ćete i smanjiti njezinu učinkovitost.