Ove savjete za njegu lica nemojte slušati

| Beauty |

 

Pixabay


Internet je preplavljen raznim vrstama lijekova i preparata, uključujući i savjete za njegu kože i revitalizaciju.

Neki od tih prijedloga možda izgledaju kao dobra ideja, ali mogu nanijeti više štete nego koristi.

Postoji puno korisnih načina da vaša koža bude čista i zdrava, a ovo su samo neke od stvari koje ne biste trebali nanositi.

Pasta za zube
Korištenje paste za zube na području gdje se nalaze akne je stari lijek. Iako pasta za zube može isušiti akne, također će iritirati vašu kožu te može izazvati ozbiljnije probleme, kao što su kemijske opekotine ili ožiljci.

Šećer
Nije neuobičajeno vidjeti pilinge koji sadrže šećer. Ovo je još jedna ideja koja čini više štete nego koristi. Kao što je spomenuto, vaša koža lica nije otpornija nego koža na tijelu. Šećer može biti pogodan za piling nogu, ali može oštetiti kožu na licu - jednostavno je previše grub.

Vazelin
Vazelin se često koristi za hidratizaciju suhe ili ispucale kože, međutim to nije odgovarajuće rješenje za vaše lice. Kada prvi put nanosite vazelin na lice, možda ćete osjetiti da je vlaži i omekšava, ali onda se počinje javljat u određeine nepravilnosti.

Lak za kosu
Možda ste naišli na neke preparate za njegu kože koji uključuju lak za kosu. Najčešće se radi o preparatima za isušivanje akni, ali to bi mogli dovesti do začepljenja pora i iritacije kože.

Losion za tijelo
Losion za tijelo se s razlogom naziva "losion za tijelo" - dizajniran je samo za to mjesto. U odnosu na kožu lica, koža na tijelu je deblja i otpornija. Llosioni za tijelo obično sadrže više mirisa i manje sastojaka koji su namijenjeni za hidratizaciju. Iako nisu svi losioni za tijelo štetni za vaše lice, bolje ih nemojte nanositi.


Soda bikarbona
Soda bikarbona ima grubu teksturu i konzistenciju koja može navesti neke ljude da je koriste kao piling. Izbjegavajte ovo po svaku cijenu. Održavanje prirodne pH ravnoteže je bitan dio čuvanja kože zdravom.