Ovaj hidratantni proizvod zapravo isušuje vašu kožu

| Beauty |

Instagram/@itsashbrooke

Obično mistovi za lice sa sastojcima poput ruže, eukaliptusa i aloje umiruju i hidriraju kožu.

Ali, mistovi za lice, zapravo , isisavaju vlagu iz vaše kože.

Hidratacija je neophodna da bi vaša koža ostala mladolika i blistava, vaše stanice kože su poput ribe i potrebna im je voda kako bi preživjele.

Iako mistovi za lice isušuju kožu, ako ih nastavite koristiti, na ispravan način, pomoći čete svojoj koži. 

U nastavku pročitajte što se, zapravo, događa ako neispravno koristite mistove za lice i kako ih ispravno koristiti.

Zašto se to događa?

Mistovi za lice su u osnovi tonici u sprejnoj obliku. Prilično su popularni jer osvježavaju i daju koži trenutnu vlažnost , ali samo nakratko. Kada tretirate kožu proizvodom na vodenoj osnovi i ne nanesete hidratantnu kremu na vrh,kako biste je zapečatili u hidratantnim sastojcima, ona će izvući vlagu iz vaše kože i doslovno nestati u zraku . Što je zrak sušniji, brže će doći do procesa isparavanja. Vlaga djeluje poput magneta tako da se povlači na najsuša područja. Na taj način, vlaženje kože isparava, ostavljajući kožu suhom i dehidriranom.

Kako najbolje iskoristim blagodati mistova za lice ?

Koristite svoje mistove na vodenoj bazi nakon čišćenja kože lica. Jednom kada isperete sredstvo za čišćenje i ako vam koža bude vlažna od vode iz slavine, imate prozor od 60 sekundi prije nego što počne isparavanje , pa je važno brzo reagirati. U idealnom slučaju, raspršite maglu na pamučnu blazinicu, a zatim s njom obrišite lice jer tako uklanjate klora, soli i minerale koji mogu dehidrirati kožu.

Nakon što obrišete kožu, nekoliko puta raspršite sprej po licu kako bi je navlažili, a zatim nastavite sa serumima i hidratantnim kremom. Ključan je posljednji korak nanošenja hidratantne kreme sa zaštitnim emolijentima ili uljima koji djeluju kao brtva za zadržavanje vlage u vašoj koži. Sve što je na bazi vode jednostavno ne može obavljati tu funkciju.