Otkriveno je trajno rješenje protiv akni

| Beauty |

Instagram/ @tamara

Akne i adolescencija idu ruku pod ruku, ali istraživači kažu da bi ovi kožni problemi mogli postati dio prošlosti ako se preliminarni testovi eksperimentalne injekcije pokažu uspješnim.

Do ovog trenutka eksperimentalna injekcija je isprobana isključivo na životinjama i posebnim uzorcima ljudske kože. Injekcija se sastoji od antitijela koja ciljaju toksine nastale kao posljedica djelovanja bakterija odgovornih za akne, objašnjava autor studije Chun-Ming Huang, inače profesor dermatologije na Kalifornijskom Sveučilištu u San Diegu.

"Ova injekcija bi mogla pomoći 85 posto američkih tinejdžera i više od 40 milijuna odraslih Amerikanaca koji pate od ožiljaka i emocionalne stigme vezane za akne", dodao je on.

Huang je rekao da njegov tim aktivno traži kompaniju koja će raditi s njima na provođenju kliničkog ispitivanja injekcije. Prema Huangu, efikasnost ove injekcije potvrđena je biopsijama ljudskih akni, a ona bi dovela do smanjenja upale.

Ako rezultati eventualnih kliničkih ispitivanja budu pozitivni, moguće je da će injekcija biti dostupna u roku od tri do pet godina.