Kako do posloženog i organiziranog make up-a?

| Beauty |

Kad pređete fazu od par najnužnijih kistova i shvatite da vam je potreban držač ili organizator, kako bi oni uredno izgledali i bili dobro zbrinuti, vrijeme je da izvadite novčanik i krenete u potragu. Postoji zaista mnogo varijanti, od onih da svoj držač izradite kod kuće, naručite preko interneta ili kupite u trgovinama.

Iako izrada držača kod kuće može biti zanimljiv projekt, ja sam ipak više za kupovnu varijantu, zbog izdržljivosti materijala. Sljedeći problem javlja se na žalost cijena takvih proizvoda koja je neopravdano velika, pogotovo jer se manje-više svi takvi organizatori izrađuju od plastike, akrila, keramike, kartona itd. pa tako možete pronaći držače u cjenovnom rangu i do 500 kn, što je po meni totalna glupost. 

Srećom, postoje jeftini držači make-up kistova, za koje možda niste ni svjesni na prvi mah. Ja ću izdvojiti top 4 proizvoda koji mogu poslužiti u tu svrhu:

  1. Organizator olovaka i uredskog pribora
  2. Keramičke tegle sa ukrasnim dezenima (prazne ili ispunjene ukrasnim pijeskom za fiksiranje kistova)
  3. Kuhinjski plastični držač pribora za jelo
  4. Vaze

Cijena tih proizvoda uvelike je manja od izvornih držača kistova, a mogu biti sasvim identični. Te proizvode možete kupiti u Mulleru na odjelu s uredskim priborom gdje imaju nekoliko varijanti organizatora olovaka po vrlo pristupačnim cijenama (20-30 kn), zatim u Offertissimi gdje je izbor makeup organizatora u globalu najveći i najjeftiniji (od 7 - 40 kn), Konzum (10-50 kn) itd.

Nadalje s povećanjem broja kistova zasigurno ste povećale i svoju make-up kolekciju, što i nije čudo jer je šminka u današnje vrijeme dostupnija nego ikad, što cjenovno, što velikim izborom i mogućnosti kupovanja na Internetu. Za svakog se nađe ponešto.

Svoju kolekciju možete organizirati u train kovčezima za kozmetiku, plastičnim ili kartonskim ladičarima, kutijama za alat, držačima za vijke... pustite mašti na volju!

Nema potrebe izdvajati vise stotina kuna za train kovčege, ni ladičare koje nudi make-up industrija. Zaista. Zašto i bi, kad možete uštedjeti novce i pametnije ih uložiti. Tu postoji podosta solucija, nabrojiti ću neke trgovine u kojima možete pronaći jeftine varijante svih vrsta organizatora. Dakle:

  • Offertissima - odlična trgovina ako je imate u blizini, nude širok i dubok asortiman svih kućnih potrepština, veliki izbor Carlo di Roma kozmetike, lakova itd. Kod njih možete pronaći plastične i kartonske organizatore po cijeni od 7 - 23 kn (košarice s nastavcima koje se slažu u vis, kartonske ili platnene ladice i ladičare), veliki samostojeći plastični ladičari s 3-4 ladice po cijeni od 200 kn, kuhinjski organizatori pribora za jelo (od 7- 12 kn), kutije za alat itd.
  • Konzum - u Konzumu povremeno možete naići na odlične akcije školskog i uredskog pribora (organizatora), posebice prije početka ili na samom početku školske godine kada u ponudi imaju manje plastične ladičare koje možete međusobno kombinirati!
  • Muller - osim na odjelu s uredskim priborom, nude i regularne makeup organizatore (akrilne) po poprilično visokim cijenama, na uredskom odjelu imaju organizatore za dokumente i mape koji odlično mogu poslužiti za praktično i pregledno spremanje makeup paleta (20-50 kn)
  • Lidl - u svojoj ponudi barem jednom mjesečno nude organizatore alata, train kovčege, ladičare za vijke i manji alat, kao i ponekad cijeli blok-stol za organiziranje kompletnog alata, što se cijena tiče do 400 kn, a kreću već od 15 kn, za ladičare za vijke izdvojit ćete nekih 70-80 kn
  • Baumax, Obi i ini - nude najveći izbor kovčega za alat i ostalih organizatora koji itekako mogu poslužiti za odlaganje makeup-a, cjenovni rang se kreće od 150 kn na dalje, obzirom da često imaju robu na akciji, možete proći i jeftinije