Otkrivamo vam sve o najboljim beauty kistovima za korektore

| Beauty |

Veliki izbor kistova u parfumerijama, online te u drogerijama ne mora uvijek najbolje odgovarati onome čemu je namijenjen. Ako se uz to ne razumijemo te tražimo pomoć eventualno neupućene osobe često završimo s nekim kistovima koje na kraju ne iskoristimo, te nam stoje po strani dok se mi i dalje trackamo prstima.

Kako prepoznati kistove za korektor i koji su kistovi najbolje za nanošenje korektora?
Treba spomenuti da je većinom sve individualno jer meni neki kist za nešto može divno koristiti, a vama možda ne, no za početak vam je potreban kist koji ćete moći koristiti, a kasnije kada se njime naviknete baratati bit ce vam lakše prepoznati što to treba znati kod izbora pravog kista i koji bi najviše odgovarao vašim potrebama.

Kako ispravno nanijeti korektor prstima?
Na podočnjake, tj. na kost s kojom se spajaju podočnjaci od početna podočnjaka (uz nos) nanijeti točkicu korektora, te uzduž iste linije još par, no zapravo vrlo malo proizvoda te ih je potrebno utapkati proizvod duz te linije te gore, prema ocima. Ako se radi o nekakvim prištićima također bi bilo poželjno tapkati na željeno mjesto, tj. recimo sredinu prištića a krajeve lagano razblendati, iako, meni je to osobno previše packanja prstima, a ne volim kada mi se masni proizvodi poput korektora i pudera zavuku pod nokte.

Plosnati kist
Plosnati, sintetički kist većinom je namijenjen korektorima, i s njim ćete se, vjerujem, prvim susresti.

Kako se koristi?
Možete ga koristiti u ravnim linijama, lijevo desno ili tapkanjem. Kod potezima lijevo desno većina ovakvim kistova meni osobno napravi crtice i ti potezi se vide, a za tapkanje mi je prevelik.

Kistovi za blendanje
Bolji su mi sintetički jer su vrlo pahuljasti i nježni, a kada se radi na tankoj kozi podočnjaka vrlo je bitno da imamo mekan kist da ne bi iritirali to područje. Prvi ovakav kist probala sam Illamasquin i on je fino funkcionirao, no htjela sam i jeftinije varijante pa sam nabavila i neke no name kistove koji su mi se pokazali odlični za to.

Kako se koristi?
Koristi se tako da blenda, tj. sitnim kružnim pokretima.

"Kistovi za sjenilo"
Ponekad se u nekim setovima ili pojedinačno nađu neki kistovi koje ne možemo smjestiti, a lice na kistove za sjenila, no mrvu su deblji. Ovakvi kistovi isto funkcioniraju po principu blendanja no ne kružnim nego ravnim pokretima gore dolje ili lijevo desno.

Prednost ovakvog kista je njegov oblik i debljina. Na liniju podočnjaka nanesete korektor na par točaka te ih blendate u podočnjake, na najdublji/najtamniji dio, te ostatak korektora povlačite prema očima, tj. gore.