Otkrivamo biste li na bojanje kose trebali doći sa čistom ili masnom kosom

| Beauty |

Evo s kakvom kosom trebate doći kod frizera na bojanje kose

Svi mi koji bojamo svoju kosu znamo da oko nje ima puno posla. Bojana kosa zahtjeva puno brige i njege pa se samim time nameće i puno pitanja. Jedno od zasigurno najčešćih pitanja je: trebate li kod frizera na bojanje kose doći sa čistom ili prljavom to jest masnom kosom?
Vječne su rasprave oko ovog pitanja. Pojedini frizeri tvrde kako na bojanje kose treba doći sa čistom kosom dok drugi tvrde kako je za bojanje bolje imati masnu kosu.

Evo s kakvom kosom trebate doći kod frizera na bojanje kose

Sama čistoća odnosno masnoća kose ne utječe na rezultat bojanja što ustvari znači kako će se boja jednako dobro primiti i na čistu kao i na masnu kosu.

Evo s kakvom kosom trebate doći kod frizera na bojanje kose

Prednost bojanja s masnom kosom jest ta što sebum to jest masnoća vaše kose štiti vaše tjeme od agresivnih boja koje ga mogu isušiti što posljedično može dovesti do perutanja. Isto tako frizerima je lakše baratati s masnom kosom.
No ipak boju je potrebno nanijeti na čistu kosu. Ako ste na svoju kosu nanosili gel lak, pjenu ili pak neki drugi proizvod obavezno je morate oprati prije bojanja. Kosa mora biti čista od svih proizvoda.