Olovka, sjenilo ili gel - koji proizvod za obrve trebate koristiti?

| Beauty |

Olovka, sjenilo ili gel - koji proizvod za obrve trebate koristiti?
Olovka, sjenilo ili gel - koji proizvod za obrve trebate koristiti?

 Čak se i znanost slaže s time da su obrve najvažniji dio na našem licu. Beauty stručnjaci također kažu da su i najzahtjevniji dio za uređivanje. I evo nas u problemu.

Ponuda proizvoda za uređenje i usavršavanje obrva na tržištu zaista je nevjerojatna, ali ujedno nam je baš zato i teže odabrati one odgovarajuće za sebe. Sam odabir između različitih vrsta proizvoda je težak, a kamoli još i upotreba istih na pravi način. Imamo olovke za obrve, markere, sjenila i prahove, gelove, gelove u boji, vosak, četkice, češljiće, škare,...Shvatili ste poantu.

Što kažete na to da ih dekodiramo jednom zauvijek? U nastavku vam donosimo sve o najvažnijim proizvodima za obrve kako bismo svi jednom zauvijek znali točno kako i kada ih koristiti - bilo da imate guste, tanje, svijetle ili tamne obrve.   

OLOVKA ZA OBRVE

Za što je koristiti: Popunjavanje i oblikovanje. Možete koristiti različite proizvode za popunjavanje obrva bojom, ali malo koji nudi preciznost olovke - bez obzira na to kakve su vam prirodne dlačice. Upravo zato će vam većina stručnjaka reći da je olovka najesencijalniji proizvod za obrve koji uvijek MORATE imati pri ruci.

Metoda: Imajte upravo preciznost na umu - to je ključ pravilnog korištenja olovke. Želite koristiti jako lagane pokrete kako biste što bolje imitirali prave dlačice na obrvama. Budite strpljivi i uzmite si vremena da postepeno dobijete odgovarajući oblik i debljinu obrva. Ako olovka koju koristite ima četkicu na drugoj strani, lagano ih počešljajte njome nakon što ste ih popunili - tako ćete još bolje i ravnomjernije rasporediti boju. I izbjegavajte još jednu učestalu pogrešku - krivu nijansu!

Dior Diorshow Brow Styler Ultra-Fine Precision Brow Pencil / MAC Eye Brow Pencil
Dior Diorshow Brow Styler Ultra-Fine Precision Brow Pencil / MAC Eye Brow Pencil

PRAH/SJENILO ZA OBRVE

Za što ga koristiti: Popunjavanje rijetkih ili svijetlih obrva. Stvara sjenu ispod dlačica zbog čega izgledaju gušće, deblje i definirane. 

Metoda: Trebate i odgovarajuću nijansu, ali i pravu četkicu - tvrdu i gustu, kako biste mogli nanijeti proizvod na točno mjesto koje želite. Jednostavno nanesite sjenilo preko mjesta na obrvama koje želite popuniti i ponavljajte postupak dok ne dobijete željeni oblik i boju. S prahom/sjenilom za obrve je najlakše raditi jer lako kontrolirate količinu proizvoda koju treba nanijeti i još lakše je popraviti eventualne greške!

Shiseido Eyebrow Styling Compact / Shiseido Eyebrow Styling Compact
Shiseido Eyebrow Styling Compact / NYX Eyebrow Cake Powder

GEL ZA OBRVE

Za što ga koristiti: Fiksiranje i držanje dlačica na mjestu. Baš poput laka za kosu. Ovo je must-have za djevojke gustih i debljih obrva jer će ih gel učiniti urednijim. Također, možete ga koristiti kao završni touch kako biste fiksirali proizvode korištene prije njega. Ako pak odaberete gel u boji, to je još jedan odličan način kako im dodati malo boje i definicije.

Metoda: Ovdje nema greške - jednostavno češljate već postojeće dlačice u smjeru u kojem želite oblikovati obrve. Predlažemo da prednji dio obrva začešljate prema gore, a ostatak u smjeru rasta dlačica - jer na taj način samo naglašavate vaš prirodni oblik. 

Dior Diorshow Brow Gel / MAC Brow Set
Dior Diorshow Brow Gel / MAC Brow Set