Odrecite se šampona za kosu uz ove alternative

| Beauty |

Instagram / @gretabuz

Pranje kose bez šampona više je od samog trenda koji vlada beauty svijetom. Donosimo vam što upotrijebiti kao alternativu kod pranja kose.

Trend pranja kose bez šampona postao je pravi pokret koji je s nama već neko vrijeme. Što se krije iza njega? Riječ je o odricanju od šampona za pranje kose kako bi se kosa isprala od kemijskih aditiva koji se nakupljaju tijekom vremena.

Mnogi sljedbenici ovog pokreta izvještavaju da su nakon nekoliko tjedana 'šamponiranja' bez šampona imali mekšu, jaču i puniju kosu. Drugi se pak žale na masnu kosu i perut.

Bez obzira na to je li trend ljepote, koji usput slijede i Olsen blizanke, nešto za vas ili ne, svatko mora sam za sebe isprobati.

1. Pranje kose s raženim brašnom
Raženim brašnom? Yup, raženim brašnom! Jednostavno operite kosu mlakom vodom i stavite raženo brašno na vlažnu kosu. Djeluje u principu poput suhog šampona, jer raženi brašno apsorbira višak masnoća i daje sjaj kosi te usput i važne hranjive tvari.

2. Perite kosu sa sodom bikarbonom i jabučnim octom
Ovisno o duljini kose otopite jednu žličicu sode u 100 do 250 mililitara vode te isperite kosu s ovom otopinom. Soda može učiniti kosu grubom na dodir, stoga preporučujemo korištenje jabučnog octa u svrhu regeneratora kose. Jabučni ocat zatvara kutikule kose i čini ju prekrasno sjajnom. Dodajte dvije žlice octa u jednu litru vode s kojom ćete isprati kosu.