Odličan homemade piling za kožu spravljen u svega nekoliko minuta

| Beauty |

Prirodan homemade piling gotov za svega par minuta

Piling tijela poželjno je napraviti jednom u tjedan dana kako bi dubinski očistili našu kožu, skinuli sve prljavštine i stanice mrtve kože. Nakon pilinga koža je hidrirana, glatka i sjajna.
Mnoge beauty kompanije u svom asortimanu imaju i body scrub-ove. No odličan body scrub odnosno piling možete napraviti i kod kuće. S homemade pilingom postići čete isti efekt, ali biti čete sigurni kako je vaš body scrub napravljen od prirodnih sastojaka.

Homemade piling za tijelo

Koji sastojci su vam potrebni za homemade piling?
Sve što će vam biti potrebno kako bi napravili homemade verziju pilinga vjerojatno već imate u kući. Sastojci pilinga jesu: šećer, med, limun, maslinovo ulje.
Kako napraviti homemade piling?
U kutiju s poklopcem koja može biti, na primjer, kutija od potrošene kreme stavite 200 grama šećera. U šećer dodajte žlicu meda, četiri žlice maslinovog ulja i sok od pola iscijeđenog limuna. Sve dobro promiješajte i dobit ćete homemade piling. U slučaju da vam je smjesa presuha dodajte još maslinovog ulja.
Dodatan tips&tricks je da ako kožu izlažete suncu, u homemade piling, nemojte staviti sok od limuna jer on može pigmentacijske mrlje na koži.
Također ako je vaša koža vrlo osjetljiva, šećer možete zamijeniti sa soli, jer su zrnca soli puno manja pa su samim time i manje gruba za vašu kožu.