Odabrali smo najbolje dezodoranse koji nisu štetni za Vaše zdravlje

| Beauty |

Najbolji dezodorani bez aluminija

Ljeto nam je sve bliže, a s ljetom dolazi i njegov najgori neprijatelj - znoj. Budući da se ljeti temperature penju i preko 40 stupnjeva penje se i razina našeg znojenja. Ljeti se znojimo više nego ikada stoga je vrlo važno izabrati dezodorans koji će Vam savršeno odgovarati. Kada pomislimo na savršeni dezodorans pomislimo na onaj koji sprječava znojenje, ima ugodan miris i ne ostavlja mrlje na odjeći.
Ono što mnogi zaboravljaju, kao jednu od najvažnijih odlika dezodoransa, jest njegov učinak na naše zdravlje. Aluminij je jedan od sastojaka mnogih dezodoransa, a on ima jako negativan utjecaj na naše zdravlje. Pojedini stručnjaci ga čak povezuju s bolestima poput raka dojke. Aluminij u dezodoransima dolazi u obliku aluminijeve soli koje su ustvari spojevi. aluminum chloride, aluminum zirconium, aluminum chlorohydra i aluminum hydroxybromide. Aluminijeve soli djeluju tako da ulaze u kanale žlijezda znojnica te ih začepljavaju i zatvaraju te tako sprječavaju izlazak znoja.
Iz ranije navedenih razloga vrlo je bitno izabrati dezodorans koji ne sadržava aluminij,a mi smo za Vas izdvojili pet najboljih dezodoransa bez aluminija koji će zaista biti djelotvorni, a ujedno ćete i fino mirisati.
1. CD Dezodorans u Spreju


2. Alverde Dezodorans u Spreju Fresh

Alverde


3. Vichy Dezodorans Roll-on Mineral

Vichy


4. Biobaza Purple Freshness Deodorant

Biobaza


5. Dr. Organic Organic Tea Tree Deodorant

Dr. Organic