Od sada i brijači njeguju vašu kožu

| Beauty |

Glatke i njegovane noge

Svaka žena voli osjećaj glatkoće nakon brijanja, a posebno sada u ljetnim mjesecima kada glatka i predivna koža nogu posebno dolazi do izražaja. Kao što  mnoge od nas znaju kod žena sa suhom i osjetljivom kožom brijanje je dosta problematično jer im brijanje još dodatno isušuje kožu. Rezultati istraživanja provedenog u SAD-u za Gillette Venus pokazali su da više od 80% žena muče problemi koje izaziva suha koža. Nešto manje, 60% žena, reklo je da ima osjetljivu kožu te da često osjeća crvenilo, žarenje, peckanje i zategnutost. Ti se simptomi uslijed stresa, mehaničkih ili klimatskih čimbenika te neprikladne prehrane ili njege kože mogu još dodatno pojačati.

Među čimbenicima koji mogu negativno utjecati na stanje kože i učiniti je osjetljivijom je naš suvremeni način života. Kada provodimo puno vremena u klimatiziranim prostorima s niskom razinom vlage u zraku, dolazi do isušivanja kože, a to može dovesti do iritacija i crvenila. To se posebno odnosi na kožu nogu jer ona već sama po sebi sadrži manje lojnih žlijezda koje su zadužene za lubrikaciju kože i pomaganje stanicama da zadrže potrebnu razinu vlage. Čimbenici iz okoliša također igraju važnu ulogu. Vjerojatno ste i sami primijetili kako izlaganje hladnoći tijekom zime te sunčevim zrakama, moru i kloriranoj vodi tijekom ljeta također dovodi do isušivanja i ljuštenja kože. Manuela Šapro, fitoaromaterapeutkinja i specijalist za njegu kože, kaže sljedeće: „Zapamtite da kožu trebate hidratizirati tijekom cijele godine. Brojne žene, pogotovo zimi, zaboravljaju koristiti hidratantne kreme i balzame pa im na proljeće koža nogu izgleda izmučeno. Želite li vratiti zdravlje svojoj koži, najbolje je započeti s pilingom koji će ukloniti mrtve površinske stanice kože. Piling možete raditi 2-3 puta tjedno, kružnim potezima prema dolje. Nakon tople kupke koristite proizvode s organskim sastojcima poput shea (karite) maslaca koji umiruje iritacije i dubinski hidratizira kožu. Za iznimno suhu kožu preporučujem ulja za njegu tijela koja donose intenzivnu hidratizaciju."

Drugi važan čimbenik koji utječe na stanje kože može biti odabir neprikladnih proizvoda za njezinu njegu. Nekvalitetni brijači mogu dovesti do isušivanja i uočljive nadraženosti kože, dok neki sastojci proizvoda za brijanje mogu potaknuti ne samo osjećaj žarenja, već i alergijsku reakciju kože. Stoga su najbolji izbor za osjetljivu kožu proizvodi s unaprijeđenom funkcijom zaštite i umirujućim sastojcima poput ekstrakta kamilice, aloe vere ili zelenog čaja.

Kada kupujete proizvode za brijanje važno je odabrati  one koji su prikladni za vašu kožu i provjeriti da ne sadrže sastojke koji bi je mogli nadražiti. Imajući sve to na umu, najprodavanija marka ženskih brijača kreirala je novu liniju Venus ProSkin nježnih, dermatološki testiranih, brijača koji će ukloniti osjećaj iritacije, a kožu ostaviti neodoljivo glatkom.  Ova linija idealan je izbor za sve žene sa osjetljivom i suhom kožom jer njeni njegujući i lubrikantni sastojci koji unapređuju iskustvo uklanjanje dlačica, pomažu sačuvati fizičku barijeru površinskog sloja kože i obnoviti prirodni oblik kože tijekom i nakon brijanja.

“Brijanjem se uklanja gornji sloj kože, pa može doći do gubitka vlažnosti kože. Ako žena već ima osjetljivu i suhu kožu, to može dodatno isušiti noge i izazvati perutanje kože,” kaže Manuela Šapro, aromafitoterapeutkinja i specijalist za kožu.

Novi brijači Gillette Venus ProSkin Sensitive i ProSkin MoistureRich posebno su oblikovani kako bi odgovorili na te specifične potrebe u vezi brijanja.

Brijač Gillette Venus ProSkin Sensitive savršen je izbor za žene s osjetljivom kožom. Njegovih pet oštrica postavljene su jedna blizu drugoj, a vlažna trakica sadrži unaprijeđene lubrikante koji stvaraju zaštitni sloj između kože i oštrica, čime se smanjuju osjećaj iritacije i pritisak na kožu tijekom brijanja.

Gillette Venus Proskin Moisture Rich
Gillette Venus Proskin Moisture Rich

Brijač Gillette Venus ProSkin MoistureRich posebno je osmišljen za žene sa suhom kožom koje žele praktično, glatko i temeljito brijanje. Njegove tri oštrice i trakice s ugrađenim gelom za brijanje MoistureRich (s kombinacijom maslaca od avokada, maslina i kokuma koja olakšava klizanja brijača) donose zaštitu kože tijekom svakog temeljitog poteza.

Gillette Venus Proskin Moisture Rich
Gillette Venus Proskin Moisture Rich

Manuela Šapro nastavlja: “Brojne žene posvećuju puno vremena njezi svojeg lica, ali pritom kao da zaboravljaju na druge dijelove tijela. Lijepa uravnotežena koža od glave do pete bi trebala biti cilj svake žene” i mi se definitivno slažemo sa njom, pogotovo u ove ljetne dane.

Uz nove brijače sada je tu i gel za brijanje Satin Care Pure & Delicate, bez mirisa i boja, kako bi se dodatno smanjio rizik od izbijanja iritacija tijekom brijanja. Dermatološki je testiran te pruža dodatnu zaštitu za vašu osjetljivu kožu.

Kada kućna hidratantna njega nije dovoljna, dobro je pružiti svojoj koži malo dodatne njege u profesionalnom kozmetičkom salonu. Aromaterapija i masaža prirodnim maslacima za njegu tijela pružit će vašoj koži potrebnu njegu, a vama zasluženo opuštanje. Manuela Šapro preporučuje sljedeće: Gruba i jako isušena epiderma (površinski sloj kože) može se obnoviti tretmanom na bazi meda. Možete isprobati i kupke s biljem i hidratantnim uljima, koje su savršene za oživljavanje kože i vraćanje energije cijelom tijelu.“