Obnova i njega kose po završetku ljeta

| Beauty |

Većina frizera smatra kako je šišanje nakon ljeta najbolji, možda i jedni način da se riješite oštećene kose. To je vrlo vjerojatno točno, međutim, ako niste spremni na promjenu veću od kose kraće za 1 cm, morat će te se potruditi i njegovati je više nego obično.


Kosa nakon ljetnih dana u većini je slučajeva suha i lomljiva stoga joj je potrebno vratiti vlagu i strukturu.
Kako bi spasili takvu kosu za početak je potrebno koristiti prirodna ulja za kosu, ulje kokosa ili makadamije nekoliko sati ili još bolje, noć prije pranja kose, učinit će čuda za nju. Kokosovo ulje bogato je trigliceridima koji su glavni sastojak za održavanje zdravlja kose. Makadamija je danas jedno od najpopularnijih ulja za njegu kose, razlog tome je bogatstvo nutrijenata koji su potrebni za zdravu kosu. Makadamija je bogata mononezasićenim kiselima,a vitaminom E, palmitoleinskom kiselinom, sve od reda sastojci koji hrane kosu.

Šampon koji koristite treba biti nježan, ne samo nakon ljeta nego tijekom cijele godine. Odaberite tip šampona koji odgovara vašoj kosi i kosu perite najviše 2 puta tjedno.
Maska je obavezan korak u njezi kose, uz šampon odaberite odgovarajuću masku i nakon nanošenja odvojite vremena da maska učini svoje, koliko joj je potrebno piše na uputama za korištenje proizvoda.
Iako dolaze hladniji dani i puštanje kose da se osuši na zraku sve je veći izazov, nastojte je što manje tretirati aparatima kao što su fen, pegle za kosu, figaro i slično.