Novi veliki trend u njezi lica - konturiranje masažom!

| Beauty |

Novi veliki trend u njezi lica - konturiranje kremama!
Novi veliki trend u njezi lica - konturiranje kremama!

Ako smo išta naučili o njezi lica onda je to činjenica da nije bitno samo ono što stavljamo na lice - već i kako to stavljamo! Tehnike masaže lica postale su moderna praksa u beauty industriji i vrijeme je da ih i vi uključite u svoju dnevnu rutinu. Ove tehnike služe kao odličan način kako probuditi kožu i povećati cirkulaciju te tako najlakše postići mladoliki izgled kože. Možda vam se sada čini kako je petominutno masiranje lica beskorisno, ali izazivamo vas da mu date priliku barem tjedan dana i uvjerite se u rezultate sami. 

Nekoliko makeup artista diljem svijeta također je otkrilo kako je masaža lica esencijalni dio beauty rutina u backstageu tijekom modnih revija. Modeli obično dolaze već izmoreni od gomile revija pa im vizažisti daju kratku masažu lica koristeći neke posebne tehnike koje u kombinaciji s efektivnim proizvodima, poput primjerice hidratizirajućih ulja i seruma, mogu trenutno poboljšati teksturu i izgled kože. Ovo je također itekako korisno za sve djevojke koje vole "no makeup-makeup look" jer je na sjajnoj, prirodnoj koži, u tom slučaju, najveći fokus.

Uz tehnike masaže, još je jedan proizvod u industriji njege lica postao jako popularan: maske za masažu licaChanel Le Lift Recontouring Massage Mask, Clinique Sculptwear Contouring Massage Cream Mask i Shiseido Firming Massage Mask tri su hidratantne maske koje učvršćuju lice i savršena su baza za masažu lica. Razmišljajte o ovim proizvodima kao o hibridima između masažnog ulja i noćne maske za lice. Kremaste su teksture, ali u dodiru s kožom pretvaraju se u predivno ulje koje se puno duže zadržava na površini kože od vašeg uobičajenog seruma ili kreme - zbog čega ga je lakše koristiti za masažu! 

Clinique Sculptwear Contouring Massage Cream Mask, Chanel Le Lift Recontouring Massage Mask, Shiseido Firming Massage Mask
Clinique Sculptwear Contouring Massage Cream Mask, Chanel Le Lift Recontouring Massage Mask, Shiseido Firming Massage Mask

Ako pak želite dobiti još bolje rezultate od masažne maske, također razmislite o investiranju u dobar masažer za lice. Iako izgledaju jednostavno, prave ogromnu razliku i osjećaj je nevjerojatan. Clinique ima svoj Sonic System Massaging Treatment Applicator koji proizvodi vibracije te pojačava mikro-cirkulaciju tijekom masaže kože, a iz Shiseida nam u siječnju stiže novi Facial Massage Roller koji pomaže u zatezanju kože i pruža nešto intenzivniji efekt.

Clinique Sonic System Massaging Treatment Applicator i Shiseido Facial Massage Roller
Clinique Sonic System Massaging Treatment Applicator i Shiseido Facial Massage Roller

Iako je masaža lica prilično logična sama po sebi, svejedno imamo nekoliko savjeta kako da ju maksimalno iskoristite. Prvo, neka vam postane rutina. Bilo kakva masaža bi trebala biti opuštajuće i ugodno iskustvo - ono čemu se veselite, a ne što vam je zadaća. Uzmite si 5 minuta svaku večer za masažu te nanesite bogati sloj maske koji će pomoći vašem masažeru (ili rukama) da lakše klizi po koži bez nepotrebnog potezanja ili navlačenja kože. Fokusirajte se na problematične dijelove kože - poput primjerice čela, obraza ili čeljusti.

Prednosti stimulacije vaše kože su višestruke - dobit ćete sjajniju kožu koja brže zacjeljuje (čitaj: ožiljci od akna brže će nestati) i sve skupa će izgledati radijanta i mladolika.