Novi beauty hit: noćne maske za lice!

| Beauty |

Najnoviji trend u njezi kože koji je jednako zbunjujuć kao cijela ideja oko BB, CC i (najnovijih) DD krema? Noćne maske. Jako su popularne trenutno, ali zvuče komplicirano. Godinama nas uče kako su maske za lice tretmani koje koristimo jednom do dvaput na tjedan, ostavljamo ih da djeluju na koži 15-20 minuta kako bi odradile svoj posao i nakon toga ih ispiremo.

Pa, recimo da to više nije tako.

Čak su i neke maske koje nisu službeno "noćne" po etiketi, namijenjene da ostaju na koži - stoga pažljivo čitajte upute! Osim ako nisu u obliku papira ili krpice koju stavljate na lice ili pak ne sadrže glinu u sebi - jer takve maske se obavezno uklanjaju s lica.

Noćne maske su super bogate hidratantne kreme visoke koncentracije aktivnih sastojaka koje posebno njeguju i hidratiziraju kožu, dok u isto vrijeme stvaraju nevidljivu barijeru na koži kako bi maska uistinu imala potpuno djelovanje preko noći (bez brige, one se upijaju u kožu i neće vam ostaviti masne tragove na jastučnicama).

Stoga, iako zvuče malo neobično, i još uvijek nismo sigurni da li da ove tretmane nazivamo "maskama" - sviđaju nam se! Posebice u zimskoj sezoni koja nam slijedi, ove noćne maske mogle bi biti pravi spas i pomoći vam u revitalizaciji i njezi kože čak i dok spavate.

Odabrali smo 5 nama najdražih formula noćnih maska za lice. Bilo da tražite duboku hidrataciju, borite se protiv starenja kože, želite ujednačiti ten ili sakriti mamurluk - našli smo masku i za vas!