Savjeti za njegu ruku tijekom zimskih dana

| Beauty |

Hladnoća, vjetar, učestalo dezinficiranje i pranje ruku nerijetko dovode do suhoće, crvenila i hrapavosti ruku. Ruke su uvijek najviše izložene, pa nije čudno da im treba posvetiti više vremena. Nije tajna da su ruke jedna od prvih stvari koje uočimo prilikom komunikacije s nekim jer preko ruku dolazimo u kontakt sa svijetom i upravo zato ih je potrebno njegovati baš kao i lice. Ako želite lijepe i njegovane ruke, definitivno, nije dovoljno samo nanijeti kremu.

Pripremili smo za vas nekoliko savjeta za pravilnu njegu ruku.

Prvi od savjeta svakako je obratiti pažnju na sastav proizvoda koje koristimo prilikom pranja ruku, suđa ili čišćenja. Prilikom dužeg korištenja štetnih sredstava, poželjno je nositi rukavice.

Sljedeći je da bi se ruke trebale namazati nakon svakog pranja i dezinficiranja.

Kako biste se lakše sjetili, poželjno je ostaviti kremu za ruke na vidljivom mjestu. Mnogi vole u kupaonici pored sapuna za ruke ostaviti hidratantnu kremu kako bi je nanijeli u što kraćem roku. Drugi pak drže kremu za ruke na radnom stolu, noćnom ormariću ili u automobilu. Postoje i ona travel size pakiranja, koja su zbilja savršena za torbe pa tako nema izlike, kremu za ruke nosite sa sobom u torbi. Svakako da vidljivo mjesto za kremu ovisi o vašem stilu života, prilagodite ga svojim navikama.

Krema za ruke
Krema za ruke

Prilikom kupnje odgovarajuće kreme potražiti sastojke poput karite maslaca, shea maslaca ili kreme koje sadrže keratin, kojega ima i u noktima pa mazanje takvom kremom čini nokte elastičnijima i manje lomljivima. U borbi sa suhom i nadraženom kožom pomoći će i sastojci poput aloe vere, jojobe i vitamina E

Zadnji, ali ne i najmanje važan savjet jest da barem jednom u 7 do 10 dana priredite mini spa za vaše ruke, neovisno o odlascima na manikure. Jednostavan piling koji ste sami napravili koristeći se gore navedenim sastojcima, topla pjenušava kupka za Vaše ruke, kupovna maska i duboka hidratacija ruku, recept je s kojim ne možete pogriješiti.

Za kraj vam donosimo nekoliko naših prijedloga krema za svakodnevnu njegu ruku.