Njega namijenjena izrazito osjetljivoj koži

| Beauty |

Eucerin njega izrazito osjetljive kože

Sve veći broj ljudi pogođen je problemom izrazito osjetljive kože lica, čak 50 % europskog stanovništva. Nažalost, ovaj broj se kontinuirano povećava kao posljedica stresa, alergija i sve većeg zagađenja.

Izrazito osjetljiva koža preosjetljiva je na različite faktore koje normalna koža obično dobro podnosi. Netolerantna koža nije bolest poput alergijske reakcije ili atopijskog dermatitisa. To je uglavnom osjećaj uzrokovan preosjetljivošću živčanih vlakana koja se manifestira kao žarenje, peckanje svrbež, suhoću i crvenilo.

Kroz opsežna dugogodišnja istraživanja, Eucerin® je usmjerio posebnu pažnju problemu tzv. trokuta izrazito osjetljive kože, odnosno na 3 glavna svojstva koja se javljaju kod netolerantne kože:

  1. Narušena funkcija zaštitne barijere
  2. Preosjetljivost živčanih vlakana
  3. Upala i crvenilo 
Eucerin njega izrazito osjetljive kože

Željeli su pronaći holističko rješenje za njegu izrazito osjetljive kože te formulaciju s minimalnim brojem sastojaka koja će jamčiti ugodu i dobru podnošljivost na koži. Testirali su preko 800 kombinacija aktivnih sastojaka, sve dok nisu otkrili SymSitive* – inovativni sastojak koji djeluje protiv pretjerane osjetljivosti, aktivno smiruje nadraženost kože i dovodi njezin prag podnošljivosti u ravnotežu. SymSitive* postao je temelj Eucerin® njege za izrazito osjetljivu kožu lica i kožu lica sklonu crvenilu. Uz SymSitive*, drugi najvažniji aktivni sastojak Hypersensitive preparata je licochalcon A, antioksidant poznat po svom protuupalnom i umirujućem djelovanju.

*zašt. robna marka Symrise AG, Njemačka