Njega kose ljeti

| Beauty |

Proizvod koji se u zadnje vrijeme često spominje kao spasioc za kosu svakako je kokosovo ulje. Bitno je naglasiti da se radi o hladno prešanom kokosovom ulju bez ikakvih dodataka te s njim možete napraviti kuru koja će vam spasiti kosu. Nanesite ga na kosu te ostavite da djeluje do jutra, a možete ga koristiti samo kao kuru ili čak prije bojanja kose te će tako kosa manje biti oštećena.

Ljeti je svakako bitno zaštititi kosu od topline. Većina brendova proizvodi cijele linije namijenjene posebno za njegu kose ljeti te se većinom u tim linijama nalaze lagani dnevni šamponi, sprejevi za kosu sa zaštitnim faktorom, te maske. Također bi trebali pripaziti na to da kosu ne sušite fenom ili ako to radite da koristite hladni zrak u kombinaciji s proizvodima namijenjenim za zaštitu od topline.

Ljeti je također prigodno koristiti regeneratore u spreju koji se ne ispiru, a ako ste ljubitelji slatkih šeširića, marama ili kapica tako isto možete zaštititi kosu. Ono što će pomoći vašoj koži isto kao i kosi je tekućina koju morate puno piti. 

Ako se kupate na bazenima, kao i u moru, dobra stvar je da prije ulaska u vodu našpricate kosu s malo vode i regeneratora da bi kosa upila manje klora ili soli te također nakon kupanja u bazenu potrebno je koristiti šampon koji uklanja višak klora iz kose ili možete dodati žličicu sode bikarbone u šampon.

Kao savjet plus svakako bi naglasili da je uvijek dobro napraviti malu pauzu s bojanjem, pramenovima i sličnim kemijskim tretiranjem kose, da se kosi da malo oduška.