Niacinamid je vrlo važan korak u beauty rutini

| Beauty |

Njega lica

U posljednje vrijeme naglasak je na beauty rutini puno više nego na make-upu. Razlog tome, možda, i jest što je prirodni make-up look najpoželjniji. Osnova prirodnog make-up looka jest zdrava koža s minimalno pudera i zato je njega kože vrlo bitna, a niacinamide bi trebao biti dio Vaše svakodnevne beauty rutine. Evo razloga i zašto.
Osobe s problematičnom kožom i oni sa savršenim tenom mogu koristiti niacinamide jer je on zapravo vitamin B3. Prikladan je za svakodnevnu uporabu. Korištenje niacinamida ima mnoge prednosti. Osim što pozitivno utječe prekomjernu proizvodnju sebuma on i štiti površinski sloj kože. Jednako kao i što pomaže u sprječavanju povećane proizvodnje sebuma također čisti pore od viša sebuma. Niacinamid, uz hijaluron, hidratizira kožu to jest zaustavlja gubitak vode iz kože, smanjuje suhoću i otklanja svrbež.
Niacinamid nije namijenjen samo za osobe sa savršenim tenom već ga mogu koristiti osobe s problematičnom kožom. Pomaže u rješavanju problema akni. Akne mogu biti i uzrokovane upalnim procesima jer su one posljedica začepljenih folikula, a niacinamid je poznat i kao protuupalno sredstvo.
Niacinamid možete u bilo kojem trenutku uključiti u svoju beauty rutinu bilo jutarnju, bilo večernju. Također prikladan je i za korištenje dva puta na dan. Stoga, kakav god ten da imate, suhu ili masnu kožu, niacinamid uključite u svoju svakodnevnu beauty rutinu. Mi smo, za Vas, izdvojili nekoliko odličnih proizvoda koji su primjereni za svakodnevnu beauty rutinu.

The Ordinary
The Inky List
Paulas Choice