Niacinamid je skincare sastojak prikladan za sve tipove kože

| Beauty |

Instagram/@johansenofficial

Niacinamid je izvrstan multitasker za njegu kože koji može pomoći u neutraliziranju crvenila, ublažavanju pojave prištića, posvjetljivanju hiperpigmentacije, peglanju finih linijama i još puno toga.

Ovaj umjetnik za kožu koji je prethodno bio poznat kao vitamin B3 sastojak je sve koji pomaže različitim tipovima kože te pomaže u umirivanju crvenila i u borbi protiv akni.

Iako nijedan sastojak za njegu kože nije prikladan za sve, smatra se da je niacinamid izuzetno učinkovit i nježan za sve tipove kože. Svakako, prije nego što se počnete koristiti ovaj sastojak u svojoj skincare rutini, napravite patch test na malom, nevidljivom području ili potražite savjet svog dermatologa.

Niacinamid se može naći u toni proizvoda koji se nalaze na tržištu, poput hidratantnih krema i primera za šminku, ali najjednostavniji, najneposredniji način da ga uvrstite u svoju skincare rutinu je u obliku seruma.

Serumi obično sadrže veće koncentracije aktivnih sastojaka od ostalih vrsta proizvoda, a mogu se rotirati u i izvan vaše rutine, ovisno o trenutnim potrebama vaše kože.

Postoje fantastične opcije koje se mogu pronaći u svim cijenovnim rangovima te u drogerijama ili ljekarnama.

Serum koji ćete kupiti svakako će ovisiti o vašem proračunu, ali svakako se pobrinite da kupite onaj koji vašem pojedinačnom tipu kože, brigama i sklonostima.