Neočekivana namirnica koja sprječava gubitak kose

| Beauty |

Instagram/@iittimhee

Prženi krumpirići namirnica su koja često izazivali krivnju savjesti, ali fascinantna je činjenica da upravo ti krumpirići mogu pomoći kod jednog od najučestalijih beauty problema.

Kada pričamo o prženim krumpirićima, prvo na što pomislimo je fast food, ali nedugo zatim ipak shvatimo da to nije nutricionistički najbolja ideja.

Opadanje kose normalna je pojava koju svi svakodnevno proživljavamo.

Naime, svi gubimo određeni broj vlasi na dnevnoj bazi, a u prirodnom ciklusu kose, nakon razdoblja rasta i prijelaza, slijedi faza mirovanja na kraju koje kosa zaustavlja svoju metaboličku aktivnost te počinje opadati.

U pravilu dnevno nam opada oko 100 vlasi, no ako pogledate svoju četku za kosu pronaći ćete znatno veći broj vlasi, što može biti razlog za uzbunu.

Potencijalni razlog može biti stres, ali isto tako i drugi nedostatci u tijelu.

Kako se u priču o opadanju kose uklapaju prženi krumpirići?

Rezultati jednog istraživanja navode kako brza hrana sadrži supstancu polidimetilsiloksan (PDMS), odnosno sintetički silikon koji se između ostalog nalazi i u ulju za prženje krumpira u restoranima brze hrane.

PDMS je siguran za zdravlje te služi kako se kipuće ulje ne bi prelijevalo.

Istraživanje je pokazalo da PDMS pomaže u razvijanju takozvanih klicama folikula dlake, ali ne samo da sprečava gubitak kose, već i učinkovito povećava rast nove kose.

No, prije nego što počnete jesti veću količinu ove hrane za dušu, treba imati na umu da će potrajati još nekoliko godine prije nego što se rezultati ove studije počnu prenositi i primjenjivati.