Neobični razlozi zbog kojih imate prištiće

| Beauty |

y pjegice lice skincare obrve njega kože zamišljenost
Instagram/@amandakhamkaew

Iako ste odavno poodmakli od tinejdžerske dobi i dalje vas kroz život s vremena na vrijeme prate suputnici čije ćete društvo teško opisati kao poželjno i nadasve ugodno. Riječ je, naravno, o prištićima, a da biste ih se riješili nije dovoljan samo kvalitetan tretman, već i znanje o tome što ih sve uzrokuje.

Donosimo vam 3 neobična razlog zbog kojih vam se pojavljuju prištići:

Ne isperete temeljito gel za umivanje 
Za mnoge od nas dnevni ritual započinje umivanjem s gelom za čišćenje lica te nanošenjem kreme. Sve je to dobro dokle god temeljno isperete gel za umivanje. Ako to ne učinite, pH vaše kože bit će poremećen, a pore će ostati začepljenje što rezultira nastankom prištića.

Upotreba mobitela
Mobilni telefoni također mogu biti uzrok prištića, jer na pametnim telefonima ima puno bakterija. Stoga, kada ste na telefonu, ostavite minimalan razmak između lica i telefona te redovito očiste telefon s dezinfekcijskim sredstvom. Ista stvar vrijedi i za sve koji nose naočale.

Pogrešni proizvodi za kosu 
Proizvodi za njegu kose koji su visoko mirisni ili čak ljepljivi gelovi za kosu i sprejevi mogu iritirati kožu i začepiti pore. Ako vam je kosa raspuštena, ostatci ulja i proizvoda utrljat će vam se u lice.