Nemate vremena oprati kosu danas? Pročitajte ovo!

| Beauty |

Znamo već kako to ide: namjestili ste svoj alarm rano kako bi imali dovoljno vremena za oprati kosu, ali kada čujete onaj zvuk ne možete si pomoći nego stisnuti "snooze" nekoliko puta... Odjednom, perete zube dok ste pod tušem i razmišljate o tome kako svoju neurednu, raščupanu kosu dovesti u red bez šampona. Srećom, donosimo vam trikove i savjete koji će vam pomoći sakriti "bad-hair-day" bilo da imate ravno 30 sekundi ili 5 minuta za spremanje!

U nastavku pročitajte 10 jednostavnih savjeta kako doći do odlične frizure u trenu:

1. Stavite razdjeljak na drugu stranu i na taj način ćete sakriti masne pramenove i dobiti ekstra volumen u kosi.

2. Nanesite parfem na kosu kako biste sakrili neugodan miris koji vam se sinoć u klubu/baru možda uvukao u kosu, a nemate ga vremena ispirati.

Viktor & Rolf Flowerbomb Hair Mist ($45)
Viktor & Rolf Flowerbomb Hair Mist ($45)

3. Zaboravite na češljanje, barem dok ne stavite suhi šampon u kosu, jer bi češljanjem mogli preraspodijeliti ulje kroz cijelu kosu i tako si još više zakomplicirati.

Tangle Teezer Compact Styler ($20)
Tangle Teezer Compact Styler ($20)

4. Koristite šampon za suho pranje kose na pravilan način - dok ga špricate, držite ga najmanje 15cm od korijena kose i pustite barem 10 minuta da se pravilno apsorbira prije nego krenete stilizirati kosu.

5. Pletenice su vam najbolje prijateljice!

 

6. Koristite šampon za suho pranje kose po noći tako da zavežete kosu u punđu i poprskate ju suhim šamponom prije nego krenete u krevet. Ujutro ćete se probuditi s voluminoznom kosom bez ulja.

7. Operite samo dio svoje kose. Ako vam je kosa prošla stanje kojem šampon za suho pranje uopće može pomoći, operite samo razdjeljak kose. Odijelite kosu oko razdjeljka, malo ga smočite i nanesite šampona te isperite. Dovoljno će vam biti par minuta za osušiti vrh kose, a izgledat će kao nova. Ovaj trik možete koristiti i za šiške!

8. Oživite svoje suhe vrhove s uljem za kosu! Ako vam je kosa oštećena, nakon dva-tri dana od zadnjeg pranja vrhovi će početi izgledati ispucano i zapetljano, a malo ulja će ih oporaviti u trenu! Samo pazite da držite proizvod što dalje od korijena kose.

9. Odvratite pozornost od kose tako da ju dignete u jednostavnu punđu i nanesete jači ruž na usta.

10. Stilizirajte kosu na retro način - baš kao što su radile žene u 50-im! Prije nego krenete sa spremanjem ujutro, stavite nekoliko viklera u kosu. Dok pijete kavu i šminkate se i vaša kosa će doći u red.

T3 Voluminous Hot Rollers Set ($99)
T3 Voluminous Hot Rollers Set ($99)