Neka ovo bude vaša beauty odluka ljeta

| Beauty |

Jeste li razmišljali koja će biti vaša beauty odluka za ovo ljeto? Većina žena ljeti odlučuje odmoriti lice od make up-a, a ovo ljeto Vam mi predlažemo da Vašu pozornost usmjerite na obrve.

Svakodnevno smo svjedoci loših obrva poput nejednakih, tankih, predebelih, okruglih, kockacstih i slično, a ovo ljeto stanite tome na kraj pmetnom odlukom.

Jeste li znali da nakon određene godine vaše obrve više ne rastu? Učestalo čupanje obrva dodatno slabi dlaku te je tako teško napraviti neku promjenu oblika. Ovo ljeto odlučila sam pustiti obrve što znači ne čupati ništa osim sitnih dlačica koje strše izvan pravilnog luka obrve.

Ovaj eksperiment započela sam ja kao autorica prije mjesec i pol dana te sam do sada čupala obrve samo jednom i to višak o kojem sam govorila prije. Kako napredujem? Za sada sam primijetila da mi je jedna obrva potpuno izrasla dok druga zaostaje zbog toga ću ovo produžiti do kraja ljeta te se onda namjeravam uputiti stručnjaku da mi podari novi oblik obrva.

Svima nam je teško u ogledalu gledati neželjene dlačice no ono što preporučujem je što manje usmjeravati pozornost na njih jer ćete već za tri tjedna vidjeti poboljšanje.

Ljeto je doba kada smo opušteniji, imamo manje posla, te umjesto pozornosti koju bi usmjerili na obrve prebacite ju na neki drugi dio svoga lica npr. usne. Ovo ljeto neka Vam fokus bude na veselim šarenim bojama usana uz malo maskare.

Ljeto će Vam proći brže nego što mislite, a dobiti ćete nešto za što obično nemate puno strpljenja. I sami se možete upustiti u oblikovanje novog oblika Vaših obrva no onda vam preporučujem da prvo obje prvo iscrtate, popunite sjenilom te samo počupate višak. Ono čime ne biste trebali razbijati glavu svakako je apsolutna simetričnost, jer nažalost nitko nema potpuno iste dvije obrve.

Ako se ne osjećate ugodno to raditi sami prepustite se rukama stručnjaka te odaberite jednu od tehnika čupanja – uobičajeno pincetom, threading ili nekim drugim načinima. Daleko najbolji stručnjak u gradu Zagrebu za obrve je Manuela Picard iz istoimenog studija u Petrinskoj 59, broj tel.0995174112 koja obrve pomoću konca dovodi do savršenstva. Za to se dobro školovala i izučila zanat radeći čak 9 godina u Londonu u prestižnim beauty salonima tretirajući mnoge svjetski slavne osobe, a među njima i Victoriu Beckham.

U međuvremenu dok obrve rastu možete ih njegovati ricinusovim uljem koji će njegovati te potaknuti rast dlačica. Isto tako možete ga koristiti i na trepavicama. Podsjetimo, najbolji oblik obrva treba se gledati tako da početak obrve počinje uz vršak nosa. Najviša točka mora biti prolaz kroz zjenicu te da završava uz rub oka.