Nećete vjerovati što laptop čini vašoj koži!

| Beauty |

Jeste li znali da laptop OVO čini vašoj koži?!
Jeste li znali da laptop OVO čini vašoj koži?!

Koliko loš utjecaj imaju elektronički uređaji na naše zdravlje? Nebrojeno smo puta čuli kako nas sjedenje pred kompjuterom ubija, a da i ne spominjemo ogroman utjecaj koje plavo svijetlo ima na naše spavanje. Borba protiv anksioznosti? Nije tako laka kad provodite puno sati logirani na Internetu. Sada možemo dodati još jedan štetan utjecaj na ovu listu: vaše vrijeme pred laptopom može imati ogroman utjecaj na zdravlje kože - u jednu ruku jednak (ako ne i gori!) od onog koji imaju UV sunčeve zrake. Baš...super.

Ono što "u narodu" zovemo plavo svijetlo koje emitira TV, kompjuter i naš smartphone je ustvari HEV (high-energy visible) svijetlo. Baš zato što su ovi uređaji postali nezamjenjivi i svakodnevni u našim životima (sjećate se onih dana kada NISTE gledali u telefon svakih 5 minuta?), znanstvenici sve više istražuju štetne utjecaje HEV svijetla na nas.  Ono što znamo do sada jest činjenica da ovo svijetlo penetrira duboko u kožu - dublje od UV zraka(!) i zbog njegovog utjecaja na DNA kože, ubrzava proces starenja. I to na isti način na koji štetne sunčeve zrake oštećuju kožu. Čak i bez dokaznih materijala i konkretnih odgovora na pitanje "zašto je to tako?" - ovo saznanje je prilično zastrašujuće jer smo ispred laptopa, TV-a i telefona puno više nego ispod sunca - i to potpuno nezaštićeni!

Na isti način kao što ne možemo kompletno izbjegavati sunce, ne možemo ni bez laptopa. Srećom, beauty industrija počela je polako poduzimati korake kako da zaštitimo kožu od štetnih zraka koje emitiraju naši elektronički uređaji. I to na isti način kako se borimo i protiv UV zraka - zaštitnim kremama!

Make Beauty je jedan od prvih brendova koji je lansirao proizvod za zaštitu od HEV svjetlaMoonlight Primer ($55) je hidratantna krema i baza za makeup koja je posebno formulirana da štiti kožu od štetnih zraka. Koristeći melanin, alge i shea maslac - stvorili su biološki aktivan kompleks koji ne samo štiti od HEV svijetla već i od ostalih efekata Infrared ili IR zraka te ostalih zagađivača okoliša: čađi, ispušnih plinova automobila, slobodnih radikala i općenito prljavštine u zraku.

Make Beauty Moonlight Primer
Make Beauty Moonlight Primer