Nakon koliko vremena morate mijenjati šampon s kojim perete kosu

| Beauty |

Istina ili mit: treba li nakon nekog vremena mijenjati šampon s kojim perete kosu?

Poznata je teza kako nakon nekog vremena šampon koji koristite prestane imati učinka i djelovati na vašu kosu. Mnogi zato svakih nekoliko mjeseci mijenjaju šampon za kosu.
No je li ta teza istinita zar se zaista naša kosa nakon nekog vremena navikne na šampon koji koristimo i jednostavno prestane djelovati?

Istina ili mit: treba li nakon nekog vremena mijenjati šampon s kojim perete kosu?

Odgovor na ovo pitanje je ne. Naša kosa se ne može naviknuti na šampon koji koristimo i on ne može prestati imati djelotvoran učinak na našu kosu. Onda kada nađete šampon koji vam savršeno odgovara to jest vašoj kosi taj šampon čete moći koristiti zauvijek.
Vremenski period u kojem će vaša kosa biti čista i neće se zamastiti ne ovisi o šamponu kojeg koristite već isključivo i samo o vašoj genetici i hormonima te tipu kose koji imate. Tako će se tanja kosa prije zamastiti od guste kose, a šampon nažalost neće utjecati na to.
Stoga se ne zavaravajte tezom kako se vaša kosa privikne na određeni šampon koji onda prestane djelovati na vašu kosu već probajte naći idealnu rutinu koja će odgovarati vašoj kosi.