Najzdraviji prirodni proizvod za samotamnjenje koji možete sami napraviti

| Beauty |

 

Instagram/ @majamalnar

Prirodni proizvodi za kožu su najbolji izbor za naše tijelo, posebice kada je riječ o previše sunca na koži.

Za preplanulu put pored ne tako zdravih opcija, kao što je solarij, self-tan saloni, kreme za samopotamnjenje, postoji i prirodno rješenje. U pitanju je krema koja sadrži prirodne sastojke: mrkvu, kokosovo ili maslinovo ulje i zelene orahe.

Mrkva sadrži antioksidans beta karoten koji štiti kožu od štetnih utjecaja sunčevih zraka. Mladi zeleni orah bogat je vitaminom C koji obnavlja stanice kože, ali i vitaminom E koji također štiti od sunca. Kokosovo i maslinovo ulje sadrže puno vitamina i dobro se upijaju u kožu.

Za ovu kremu potrebno je: jedna velika mrkva, šest zelenih oraha, četvrtina šalice kokosovog ili maslinovog ulja i jedna bočica sa špricom. Mrkvu operite i naribajte, a orahe ogulite i raskomadajte. Nakon toga mrkvu i orahe stavite u bočicu i nalijte ulje do vrha.

Kako bi mješavina bila gotova, potrebno je ostaviti je dva tjedna na suncu. Nakon toga procijedite ulje i uživajte u kremi koja će hraniti i čuvati vašu kožu. Naravno, imajte na umu da ova prirodna krema nikako nije preporučljiva za jako sunce, s obzirom na minimum zaštitnog faktora koji jedva sadrži te se preporučuje osobama s maslinastim tenom.

Donosimo vam i video koji vam može pomoći u pripremi.

CARROT OIL ???????????? BEST HOMEMADE TANNING OIL ☀️ || Nadine Zoghbi