Najveće greške koje radimo pri nanošenju maskare

| Beauty |

Ne postoji ženska toaletna torbica koja ne sadrži maskaru! Maskara je make-up proizvod koji na ženskom licu pravi najveću razliku jer su oči jedna od prvih fizičkih karakteristika koje ljudi primjećuju jedni na drugima. Kako bi tu malu,slatku prednost iskoristile na najbolji mogući način, donosimo vam 5 najvećih grešaka (i kako ih ispraviti!) koje se javljaju pri nanošenju maskare:

1. Ne brišete višak proizvoda s četkice! Prije nanošenja maskare na trepavice, obavezno maknite višak proizvoda s vaše četkice tako da ju obrišete ili o samo pakiranje ili o ruku ili, možda najbolje, o maramicu (kako se slučajno ne bi umrljali maskarom). Kada izvadite četkicu iz tube, na njoj se nalazi previše maskare koju nije potrebno nanositi na trepavice - upravo je taj višak proizvoda krivac za slijepljene trepavice! Ako mislite da ste previše obrisali četkicu maskare, ne brinite - i obrišite opet.

2. Ne nanosite maskaru na pravilan način! Ovo je posebno bitno za sve djevojke s kraćim, tanjim trepavicama kojima je svaka dodatna tehnika dobrodošla. Jako je bitno nanijeti maskaru od korijena trepavica pa sve do vrhova, ali i obrnuto. Što to točno znači? To znači da je bitno da maskaru nanosite s obiju strana. Ovo je najbolji savjet za djevojke kraćih trepavica jer ćete ovom tehnikom dobiti najcrnije i najgušće trepavice moguće. Samo oprezno, pričekajte dok se maskara dobro osuši jer je u takvim slučajevima jako lako "preslikavanje" maskare na kapak. Savjet plus: ako imate jako malo, ili uopće nemate, trepavica na donjem kapku, radije nemojte uopće nanositi maskaru na njih jer ćete tako samo dodatno privući pažnju na taj nedostatak.

Najbolje vodootporne maskare
Najbolje vodootporne maskare

3. Ne koristite vodootpornu maskaru! Ovo je također savjet za sve djevojke koje muku muče s kratkim i ravnim trepavicama. Nakon što uvijete trepavice, obavezno na njih nanesite sloj vodootporne maskare jer će ih jedino i samo ona držati uvijenima. Nakon tog prvog sloja, možete koristiti svoju normalnu nevodootpornu maskaru. Savjet plus: nanesite najtanji mogući sloj vodootporne maskare na trepavice, zatim slobodno stavite ostatak šminke na lice - i tek tad uvijte trepavice i nanesite maskaru koju želite; tom obrnutom tehnikom (prvo maskara zatim uvijač) će vaše trepavice najduže ostati uvijene!

4. Maskara vam se preslikava na kapak! Čak i vodootporna maskara? U ovom slučaju, maskaru nanesite od korijena trepavica, ali ne skroz do vrha. Možda zvuči pre jednostavno ili pomalo čudno, ali ako vrhovi vaših trepavica nisu premazani maskarom - nema se što preslikati na vaš gornji kapak! Na taj će se način vaše trepavice izdužiti i biti će gušće, a nitko neće primijetiti kako ste preskočili maskaru na vrhovima.

5. Ni jedna maskara vam ne odgovara! Nikad ne dobijete ono što želite od maskare? Svakoj maskari nalazite greške i zamjerke? Vratimo se na savjet broj jedan o brisanju viška proizvoda s četkice maskare. Razlog zašto je to jako bitno je taj što je puno bolje stavljati deset tankih slojeva maskare umjesto jednog "debljeg". Svaka maskara na svijetu će bolje raditi svoj posao ako ju nanosite na trepavice u tanjim slojevima - i ponavljate radnju sve dok ne izvučete maksimum iz njih!